Acasă Actualitate Din agenda deputatului Marius Iancu

Din agenda deputatului Marius Iancu

93

Recent, deputatul Marius Iancu a participat la un eveniment organizat la Drăgănesti-Olt, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri. Simpozionul a avut ca scop evocarea momentului de la 1 decembrie 1918, când a fost creată România Mare şi unită.
„Am participat, la Drăgănesti-Olt, la un Simpozion dedicat Centenarului Marii Uniri. Felicit organizatorii pentru acest eveniment și consider că fiecare comunitate din România trebuie să se implice în organizarea de astfel de manifestări. Vorbim despre un moment unic în istoria noastră când trebuie să redescoperim valorile și idealurile care au stat la baza Marii Uniri. Este nevoie să fim din nou uniți în fața istoriei, în aceste vremuri când, la fel ca și în 1918, mulți vor să ne dezbine.
Trebuie să ne dorim cu toții o României unită și puternică!”, a spus acesta.

Veşti bune pentru elevi
Într-o şedinţă recentă, deputatul a votat un proict de lege prin care se prevede introducerea în programa şcolară a unei discipline utile elevilor din ciclurile preşcolar, primar şi gimnazial: „Nutriție și educație nutrițională”, însă această disciplină va fi studiată ca opţional.
„Am votat, în ședința de plen a Camerei Deputaților, Proiectul de Lege pentru completarea art.65 din Legea Educației Naționale nr.1/2011 care prevede introducerea în programa școlară pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial a disciplinei „Nutriție și educație nutrițională” ca disciplină opțională de studiu. Prin acest act normativ vrem să prevenim obezitatea în rândul copiilor, oferindu-le, încă de când sunt mici, informații despre o alimentație echilibrată și o viață sănătoasă.”, a precizat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.