Acasă Actualitate „Ora Pământului”, la Slatina

„Ora Pământului”, la Slatina

210
foto: scoalaceauru.wordpress.com

Slatina se alătură proiectului „Ora Pământului”, care va fi desfăşurat şi în municipiul reşedinţă de judeţ. Asfel, sâmbătă, 24 martie a.c., în intervalul 20.30 – 21.30, în principalele clădiri ale oraşului, dar şi pe arterele principale, lumina va dispărea timp de o oră şi întunericul se va plimba nestingherit prin urbe. De asemenea, şi cetăţenii se pot alătura demersului şi pot stinge lumina timp de oră în domiciliile lor.

„Pe esplanada din centrul orașului va avea loc un recital în aer liber susținut de aproximativ 50 de copii ai Corului ”Dolce” de la Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu”, cor premiat la toate edițiile olimpiadei naționale corale. Evenimentul este organizat cu ocazia sărbătoririi Orei Pământului și face parte din Programul Național ”Cantus Mundi”, program inițiat de Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” din București, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
Scopul acţiunii ”Ora Pământului” este acela de a trage un semnal de alarmă în ce privește amploarea efectelor încălzirii globale și de a sublinia necesitatea efortului susţinut pentru reducerea poluării planetei. Evenimentul este totodată şi un mijloc de promovare a ”soluţiilor verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii municipiului Slatina a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul schimbării comportamentului de consum și în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile. Mesajul acțiunii ce se vrea a fi transmis anul acesta este: „Conectează-te la Terra”.”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedentDe data asta, la Pirelli…
Articolul următorPaulică Munteanu, primar Iancu Jianu. Raport de activitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here