Acasă Actualitate Cât de bun e un viceprimar fără atribuţii

Cât de bun e un viceprimar fără atribuţii

305

La Caracal e ca într-un film în regia lui Emir Kusturica. Fiecare vorbeşte cu cel de lângă el ceea ce nu gândeşte. Numai că, pentru aşa ceva, nu se dau premii la primăria din oraşul cu carul răsturnat. În timp ce primarul investeşte într-un serviciu de spionaj pentru viceprimar, folosind toate resursele de pupători de clanţă în acest scop, viceprimarul Octavian Stănescu este omul care face ceea ce trebuie. Prin efoturile sale, fără niciun interes ascuns, Caracalul se îmbogăţeşte cu 7 milioane de euro. Prin proiectul de suflet al lui Toto, aşa cum îl cunosc oamenii pe viceprimarul de astăzi.
De precizat că această investiţie a fost demarată de Octavian Stănescu încă din 2015, pe vremea când Radu Liviu era director la Spitalul din Caracal, iar când venea prin primărie, în afară de Toto, nu-l băga nimeni în seamă. Acum, când a ajuns împărat, cu Duster la scară, ţin’-te dom’le.

Text asumat de Octavian Stănescu:

„MUNICIPIUL CARACAL, singurul GAL din Oltenia care reuşeste să obţină finanţare europeana în valoare de 7 milioane de euro.
Veşti bune pentru caracaleni vin astăzi prin comunicatul Ministerului Fondurilor Europene – Programul Operational Capital Uman: ASOCIAŢIA GAL INIMA ROMANAŢIULUI, fondată la initiaţiva si cu sprijinul UAT Municipiul Caracal, este singurul beneficiar din Regiunea Sud Vest Oltenia al unui proiect important cu finantare nerambursabila de 7 milioane de euro intr-un program integrat, multi-fond POR – POCU.
Ca iniţiator al proiectului în 2015 şi ca factor de coeziune între instituţiile locale caracalene, pe tot parcursul celor 3 ani de efort am reuşit obţinerea finanţării acestui mega proiect ce identifică drept principale avantaje pentru cetăţenii caracaleni: crearea de locuri de muncă în intreprinderi de economie socială şi subvenţii pentru angajatorii locali, stagii de ucenicie şi calificare, măsuri pentru reducerea abandonului şcolar în principal pentru copiii Liceului Tehnlogolic „Constantin Filipescu” şi Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” (hrana calda pentru programul „şcoala dupa şcoala”, rechizite şi tabere scolare, vouchere pentru transport scolar, locuri de joaca si modernizare terenuri de sport, parteneriate părinti – cadre didactice – mediatori şcolari şi sanitari), asfaltarea străzilor de pământ ăn zona Fânarie, clarificarea şi întocmirea gratuita a documentelor de proprietate si cadastru, igienizare şi salubritate şn blocurile ghetou din Carpaţi, măsuri pentru reducerea infracţionalităţii şi violenţei domestice, s.a.
Strategia de Dezvoltare a Municipiului Caracal finanţată spre implementare din bani europeni în perioada 2018 – 2023 în cadrul unei structuri de tip Grup de Acţiune Locală (GAL) implică un parteneriat public – privat local ce oferă soluţii de finanţare pentru satisfacerea nevoilor locale într-o abordare nouă de jos in sus pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile intr-o abordare participativa, cu implicarea intregii comunităti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.