Acasă Politic PSD OLT, o echipă! Stănescu, Oprescu, Moț și Iordache…

PSD OLT, o echipă! Stănescu, Oprescu, Moț și Iordache…

901

Vineri, 16 februarie 2018, viceprim-ministrul Guvernului României, Paul Stănescu, senator de Olt, prezent la Slatina pentru un eveniment economic, a susținut la sediul PSD Olt o conferință de presă. Fără documente pregătite dinainte, fără replici căutate în agendă, fără ofițer SPP la purtător. Lângă demnitar s-au aflat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Emil Moț, primarul Slatinei și Florin Iordache, deputat de Olt.

S-au primit garanții: Expresul Pitești-Slatina-Craiova se face, lucrările pot începe în toamnă. DN 6 – limita Teleorman, până la limita Dolj, e pe lista scurtă, alegerea primarilor din două tururi – o chestiune grea și păreri împărțite. De la Ministerul Dezvoltării nu pleacă niciu secretar de stat.
La Olt, PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală) se desfășoară conform graficului, iar aici nu sunt blocaje între UAT-uri (Unitățile Administrativ Teritoriale) și ministerul de resort.
Slatina mai are de așteptat, dar zarurile sunt aruncate: pentru strada Oituz, parte din centura ocolitoare, se caută soluții, iar la sala polivalentă există finanțare, dar totul depinde de constructor.
În schimb, legile justiției, întoarse pe la Curtea Constituțională, sunt în grafic. Se așteaptă motivarea pentru a îndrepta… îndreptarea. Penitenciar la Caracal, un proiect care va prinde contur. Fără detalii suplimentare, însă.
Până la urmă, la Olt, astăzi, PSD e o echipă! Una în care e loc pentru toți! La aceeași masă…

Drumul Expres Craiova-Pitești, operaţional din 2020
Viceprim-ministrul Paul Stănescu a discutat despre Drumul Expres Piteşti-Slatina-Craiova, afirmând că acest realizarea celor patru tronsoane din obiectiv reprezintă o responsabilitate a coaliţiei de guvernare şi că lucrările la drumul expre vor începe din toamna acestui an:
„Mă bucur că ați răspuns invitației noastre. Mă bucur că am ajuns astăzi aici, pentru că n-am mai trecut prin județ de o perioadă de timp mai lungă. Cred că trebuia să vin mai repede, dar așa s-a întâmplat.
La ultima discuție pe care eu am avut-o cu președintele CNI, două tronsoane din cele patru au fost în procedura de achiziție publică. Deci, lucrurile, din punctul meu de vedere, merg bine. Singurul lucru care, până la urmă, a frânat dezvoltarea României a fost Legea Achizițiilor Publice. Termenele s-au lungit enorm, dar guvernul PSD a găsit soluție… Aici discutăm despre DN6, tot ce înseamnă Caracal spre Alexandria, unde contestațiile au curs câțiva ani de zile, cred că sunt peste 4 ani.
Am hotărât politic, în grupul PSD și ALDE, ca Legea Achizițiilor Publice să intre de urgență în Parlament. Sunt toate demersurile făcute, pentru a stopa aceste inadvertențe.
Convingerea mea este că, în ceea ce privește Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, suntem pe drumul cel bun și cred că lucrările vor începe în această toamnă sau, cel târziu, în primăvara anului viitor. Convingerea mea este că, la sfârșitul anului 2020, se poate circula pe Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești. Este un obiectiv foarte important pentru zona noastră. Spune d-l director al TMK, d-l Adrian Popescu, că lunar, numai din TMK, pleacă peste 1000 de camioane.”

Referitor la o altă temă a conferinţei, despre PNDL, Stănescu a dat asigurări că acest program decurge conform graficelor.
„Vreau să precizez că toate sumele care au fost alocate prin PNDL, pe județe, n-au avut criterii politice și au avut următoarele criterii: capacitatea financiară a județului respectiv, numărul de UAT-uri, populație și suprafață. Nu a fost nicio chestiune politică privind alocarea acestor fonduri prin PNDL. Asta s-a întâmplat și în județul Olt. În județul nostru, probabil că președintele CJ, d-l Oprescu, v-a spus suma alocată. Este vorba despre 823 milioane lei pentru 206 proiecte. Majoritatea localităților, dacă nu toate, beneficiază de cel puțin un proiect pe acest program.”, a spus Paul Stănescu.

Sala Polivanetă, la Slatina
Unul dintre proiectele de anvergură ale Slatinei este cel a construirii unei săli polivalente la Slatina. În ultimii ani, primăria a reluat lucrările abandonate. Aflat la conferinţa de presă, primarul Slatinei, Emil Moţ a oferit un termen de finalizare a lucrării: toamna acestui an.
„Din ultimele noastre discuții cu Compania Națională de Investiții și cu firma care lucrează, dânșii și-au luat angajamentul că până la toamnă construcția să fie terminată. Știți foarte bine, firma este în insolvență. Ustensile legale de a-i strânge cu ușa, în ghilimele, nu avem. Termenele date nu pot fi controlate, ca să zic așa. Totul depinde de firma respectivă. Firma respectivă și-a continuat angajamentul, și-a continuat contractul. Nu depinde nici de domnul vicepremier, nu depinde nici de mine. Acesta este cadrul legal și trebuie să ne supunem cadrului legal.”, a spus Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

Se lucrează la studii de fezabilitate
Mult-promisul penitenciar de la Caracal este un obiectiv prezentat public de deputatul de Olt, Florin Iordache, cu mulţi ani în urmă. Proiectul se află tot în stadiul de studii de fezabilitate. Construirea obiectivului se află proiecţia bugetară 2016-2020.
„Se vor construi două penitenciare: unul la Berceni (județul Prahova) și unul la Caracal, cu posibilitate de cazare de 1000 de deținuți. Și unul și altul cu termen de execuție de trei ani de zile. Din ce știu eu, la nivelul Ministerului Justiției, se lucrează la studiile de fezabilitate. Procedura aceasta este începută de un an de zile.”, a spus deputatul Florin Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.