Acasă Actualitate Reforma administrativă promisă. Ministerul de Interne uniformizează. Şi la Olt

Reforma administrativă promisă. Ministerul de Interne uniformizează. Şi la Olt

176

În lipsa unei reforme administrative adevărate, Ministerul de Interne face una virtuală. Uniformizează aspectul paginilor web ale prefecturilor din ţară. „Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni”, motivează Ministerul de Interne.

„În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet. Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative. Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului. Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie.
Noile site-uri sunt disponibile la adresa http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.”, se arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentLA ÎNCEPUT DE MANDAT!
Articolul următorBătrână rănită, transportată cu elicopterul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here