Acasă Actualitate Comandantul IPJ Olt. Antepronunțare!

Comandantul IPJ Olt. Antepronunțare!

591

     Pe seama incidentului petrecut în urmă cu câteva ore, în urma căruia polițistul de la Crimă Organizată, Bogdan Dumitrescu a ajuns la spital cu o plagă împușcată în zona capului, în stare critică, comandantul IPJ Olt, comisarul-șef Cristian Voiculescu, se antepronunță…

Citat de surse media locale (Gazeta Nouă și Eveniment de Olt), acesta declară: „N-a fost nimic intenţionat. A fost o eroare de manevrare a armamentului. Prietana sa l-a folosit din joacă, din neglijenţă şi s-a împuşcat în mână şi pe el în cap”.
Poziția publică a lui Voiculescu este părtinitoare și în afara deontologiei profesionale. Conform cadrului legal, care se aplică într-o astfel de situație, poziția oficială aparține parchetului de unitate competent, care a delegat deja un procuror de caz. Practic, șeful IPJ Olt induce o stare de lucruri care nu definește situația dată.
Subiectiv, se poate pronunța. Este un coleg de-al său. Dar, exprimarea este una nefericită, hazardată…
Urmează o anchetă complexă, iar până la concluziile parchetului, tăcerea e de aur!!! Totuși, câteva întrebări se cer: Ce caută arma de serviciu, acasă, la cel în cauză? Era sau nu Bogdan Dumitrescu în timpul serviciului? Este apt psihologic, în termenul legal, polițistul – victimă? Cum a ajuns arma pe mâna femeii? Restul de întrebări își vor afla răspuns autorizat de la parchetul competent…
Ultimă Oră:
Declarațiile făcute de șeful IPJ sunt spulberate de prim-procurorul Anca Anuța, de la Tribunalul Olt. Aceasta a declarat că niciuna dintre părțile implicate, polițistul Bogdan și prietena acestuia, nu au putut fi audiate. În aceste condiții, de unde știe șeful IPJ că nu a fost nimic intenționat? Că a fost o eroare de manevrare a armamentului? Cam complicată situația în care avem o antepronunțare ce tinde să devină, nu suspectă, dar cel puțin interesantă. Oricum, pe firul acestei poziții, trebuie mers mai departe!
O fi fost un martor în dulapul aflat în camera incidentului, care l-a informat sub acoperire, pe șeful IPJ OLT? Rămâne de văzut!

1 COMENTARIU

  1. "Ce ştii să faci? Asta a fost cel mai important lucru pe care l-am învăţat eu în lumile astea de competiţie. Nu ce ai absolvit, nu ce ai visat să faci, nu ce doreşti să faci, nu ce trecut ai, ci ce poţi să faci. "Tudor Octavian

    Coruptia si birocratia excesiva genereaza incompetenta din toate institutiile statului roman.Slaba pregatire a cadrelor de politie reflecta realitatea din Politia Romana.Atata timp cat exista angajari in sistem fara meritocratie si avansari in grade si functii pe baza unor interese personale si de grup,respectiv fara un control riguros al moralitatii si al unei evaluari semestriale psihologice,chestorii,ofiterii superiori si inferiori,subofiterii nu au ce cauta in sistem.De fapt,majoritatea angajatilor din institutiile statului sunt lipsiti de moralitate si profesionalism.Asta se vede peste tot.Invatamantul are profesori mediocrii.Sanatatea are medici care te omoara cu zile..Politia are cadre corupte si diletante…Fara o ierarhie a valorilor morale si intelectuale nu putem sa avem meticuliozitare,rigurozitate si tenacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.