Acasă Politic Independența justiției, o prioritate pentru președintele PNL Olt!

Independența justiției, o prioritate pentru președintele PNL Olt!

647
      Un mesaj cheie, se poate spune că a transmis, în dublă postură, Liviu Voiculescu. Vineri, candidatul cu același nume la funcția de președinte al Partidului Național Liberal Olt, în cadrul conferinței de presă organizate la sediul partidului, alături de Ludovic Orban și colegi din prim-planul vieții liberale, a spus: „O democrație sănătoasă poate să existe doar cu un sistem judiciar sănătos și independent. Orice tentativă de a institui un control politic asupra procurorilor și judecătorilor, nu poate decât să dăuneze statului de drept!”
La câteva ore distanță, în mesajul susținut în fața colegilor prezenți la conferința Comitetului Județean de Coordonare al PNL Olt, unde a fost ales președinte, același Liviu Voiculescu, transmitea, în discursul de confirmare a poziției de președinte ales, mesajul rostit câteva ore mai devreme:
„O democrație sănătoasă poate să existe doar cu un sistem judiciar sănătos și independent. Orice tentativă de a institui un control politic asupra procurorilor și judecătorilor, nu poate decât să dăuneze statului de drept!”

Practic, analizat rând cu rând, pas cu pas, cum ar spune profesorul de fizică de la catedra Cotrocenilor, esența unei democrații chiar asta este: un sistem judiciar și independent. Orice control din exterior dăunează sistemului în general. Statului de drept! Până la urmă, chiar și sutele de mii de oameni ieșite în stradă, asta vor: justiție independentă, înaintea programului de guvernare, făcut de Darius Vâlcov, pentru Liviu Dragnea, transmis din generație în generație, de la Grindeanu la Tudose, de la Tudose la Dăncilă și așa mai departe…

1 COMENTARIU

  1. Cine este de vina ca suntem saraci?Cine este de vina ca tinerii pleaca masiv din tara?Cine este de vina ca in Romania,respectiv in judetul Olt exista coruptie,incompetenta si birocratie ?Pentru toate acestea sunt de vina cei care conduc institutiile statului,dar si cei care ii voteaza.Daca cei care ii voteaza ar avea moralitate,educatie si o anumita cultura generala,cu siguranta ca s-ar diminua din efectul coruptiei,incompetentei si birocratiei.Doar așa mă velul de trai ar putea creste.Dar cum majoritatea votantilor PSD din Olt sunt „vrajiti”de liderii locali in mare complicitate cu unii jurnalisti,nu avem nici o sansa sa fim o tara civilizata si prospera.Atata timp cat exista locuinte si scoli cu wc-uri in curte ,liderii politici actuali ai judetului Olt ar fi cazul sa renunte la functiile lor politice si admnistrative,respectiv sa dea inapoi tot ce au furat din banul public si din avutia nationala,deoarece majoritatea nu pot sa isi justifice averile dobandite dupa 1989…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.