Acasă Actualitate Ceauşescu, la centenar. Proclamaţia de Scorniceşti

Ceauşescu, la centenar. Proclamaţia de Scorniceşti

195

Vineri, 26 ianuarie 2018, când se împlineau 100 de ani de la naşterea celui mai iubit fiu al poporului din perioada comunistă, Nicolae Ceauşescu, la casa memorială a fostului lider comunist, din Scorniceşti, a avut loc comemorarea acestuia. La casa în care s-a născut Ceauşescu au venit grupuri de simpatizanţi şi nostalgici ai epocii ceuşiste şi au invocat amintiri despre „Epoca de Aur” şi despre proiectele măreţe, realizate de întâiul om al vremii.
Primul preşedinte al României nu a fost uitat de nostalgici, care i-au adus o coroană cu flori de plastic şi au susţinut alocuţiuni pe ton de apel al unui smartphone. În tot acest timp, cineva imortaliza imaginile într-o transmisiune live, pe Facebook.

Nostalgicii au împărţit fluturaşe cu chipul dictatorului şi care aveau, pe verso, următorul text.
„Fundaţia Memoria Socialismului «Comitetul Naţional pentru Cinstire Memoriei Preşedintelui-cel-Mare, Erou-Martir Naţional», în numele Poporului Dac din România, proclamăm pe Nicolae Ceauşescu, preşedinteel Republicii Socialiste România, asasinat mişeleşte în 25 decembrie 73 e.d. (era democrată)/1989, la Târgovişte, Sfânt al Poporului şi al Neamului Dac, la 100 de ani de la naştere – 26 ianuarie 101 e.d./2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.