Acasă Politic Senatorul Renică Diaconescu propune dezbateri

Senatorul Renică Diaconescu propune dezbateri

129

În cadrul unei şedinţe a Senatului a avut loc Dezbaterea şi adoptarea Legii pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2015 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării şi inovării în vederea asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei. Lega care face referire la Institutul „Cantacuzino” se află în reexaminare la solicitarea Președintelui României. Senatorul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică, propune supunerea spre dezbatere și adoptare plenului Senatului raportul de respingere a legii.
„Legea este trimisă la reexaminare de Președintele României, având ca obiect de reglementare înființarea Institutului Național de Cercetare „Cantacuzino”. Pentru că, așa cum ați auzit și de la reprezentantul Ministerului Sănătății, la data de 21 septembrie 2017 Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență nr. 66/2017, care stabilește înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Ca urmare a dezbaterilor, membrii comisiilor au admis, cu unanimitate de voturi, cererea de reexaminare formulată de Președintele României și au hotărât întocmirea unui raport de respingere a Legii de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2015 privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării și inovării în vederea asigurării protecției intereselor esențiale ale siguranței stării de sănătate a populației. În consecință, Comisia pentru sănătate publică supune spre dezbatere și adoptare plenului Senatului raportul de respingere a legii în formularea transmisă la promulgare. Precizăm că Senatul este prima Cameră sesizată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.