Acasă Administrație Prefectul o face şi p’asta. Doliu naţional şi în judeţul Olt

Prefectul o face şi p’asta. Doliu naţional şi în judeţul Olt

312

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu a solicitat tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, serviciilor publice deconcentrate, autorităților publice locale din județul Olt, precum și Consiliului Județean Olt luarea tuturor măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor HG nr.870/2017 privind declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie 2017 zile de doliu național. Doliul naţional vine în urma decesului Regelui Mihai la 5 decembrie 2017. Fostul suveran a fost şef al României între anii 1927-1930 și 1940-1947.

„În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință. Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.”, se arată în comunicatul de presă remis de Prefectura Olt.

Articolul precedentDrumuri modernizate în Timiș. Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a semnat 10 contracte de finanțare
Articolul următor„Angelstown”, bătălia dintre bine şi rău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here