Acasă Învățământ Bani europeni şi pentru infrastructura învăţământului oltean

Bani europeni şi pentru infrastructura învăţământului oltean

657

La sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt a vut loc marţi, 5 decembrie 2017 o videoconferinţă organizată de Ministerul Educației Naționale, împreună Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Miniştrii celor două ministere, Liviu Pop şi Marius Nica au venit cu veşti bune pentru elevii ţării. Trei proiecte, cu valoare totală de aproximativ 258 milioane euro, având ca obiectiv finanțarea prin Programul Operațional Regional (POR) a investițiilor în infrastructura educațională din învăţământul antepreşcolar şi preşcolar, din învățământul obligatoriu și din învăţământul profesional și tehnic.
„Venim astăzi cu o veste bună, o veste pe care sistemul de învățământ preuniversitar o așteaptă: asigurăm finanțarea infrastructurii educaționale din învățământul preuniversitar prin fonduri europene. Din perspectiva reformei pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, modernizarea infrastructurii școlare este o condiție eminamente necesară. Iată că facem încă un pas, unul care se adaugă celor făcuți până acum, prilej pentru mine să-i mulțumesc domnului ministru Marius Nica pentru tot sprijinul acordat”, a spus ministrul Liviu Pop.
De rezultatele proiectelor se vor bucura peste 10.000 de copii de vârstă foarte mică și preșcolari, peste 19.000 de școlari și peste 6.000 de elevi în licee tehnologice sau şcoli profesionale.

La conferinţă au fost prezenţi cei doi adjuncţi ai ISJ Olt, Mariana Gheorghe şi Florica Grecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.