Acasă Editorial În Olt, există Statul Paralel!

În Olt, există Statul Paralel!

796

Bravii și neînfricații conducători de la București, prea-iubitori de țară, dispuși oricând să facă jertfa supremă pentru a da drepturi și libertăți celor mulți, au pornit ofensiva. Una mai intensă decât măruntele bătălii de la Mărăști, Mărășești și Oituz, mai devotată decât ce a fost pe frontul de vest, acolo unde niște pălmași din spațiul carpatin, neprimit în Schengen, au căzut pe câmp de bătălie, pentru ca războiul să se termine cu șase luni mai devreme. Ca niște martiri, ei au demascat Statul Paralel. Acel conglomerat de răutate, ură, invidie, care nu recunoaște competențele celor ce ne conduc, sistemul care oprește fericirea românilor de zi cu zi.

Statul Paralel există peste tot, la nivel central, și, evident, în teritoriu. În județul Olt au fost identificate adevărate nuclee de cuiburi ostile interesului legitim, care acționează departe de ochii poporului, distrugând valori democratice, principii fundamentale și chiar… statul de drept.
Statul Paralel nu a permis niciun pas concret, în afara unor proceduri formale, pentru demararea lucrărilor la Autostrada Pitești-Slatina-Craiova. Intervențiile sale îi lasă pe olteni fără o cale rutieră de legătură cu vestul și capitala țării. Tot Statul Paralel face ca astăzi, în Olt, să existe o producție crescută de wc-uri în fundul curții și sate alimentate cu apă nepotabilă. Astfel, rata de sănătate pe cap de oltean se înscrie în niște valori care nu reprezintă nici măcar coada statisticii întocmită la nivel european.
Statul Paralel intervine în județul Olt de mai bine de 10 ani. El face ca mulți dintre olteni să plece în afara granițelor țării, căutându-și acolo de muncă pentru a produce plus-valoare patronilor de ferme din Italia, Spania sau administratorilor de bistrouri din Liverpool, Manchester sau din alte zone ale unui continent rău-famat, unde Statul Paralel nu are interes să ajungă și să cucerească teritorii și oameni.
Nemernicul, ticălosul Stat Paralel, este cel responsabil pentru faptul că de la Nicolae Ceaușescu încoace, județul Olt nu a mai produs, în materie de resursă umană, niciun exponent capabil să genereze bine în interes public.
O trecere a Statului Paralel se remarcă și în zona industrială, acolo unde, pe platforma de profil, oamenii sunt oi, iar ciobanii sunt plătiți doar pentru a crește producția mondială de cauciucuri, ace, brichete și alte cele trebuincioase capitalistului feroce. Numai cu acordul Statului Paralel, astăzi, județul Olt este un teritoriu rural, unde, majoritar, satelor devin adevărate muzee în aer liber, căci populația activă, generoasă cu peisajul social, fie nu se mai naște, fie este demult în altă parte sau în locuri cu verdeață…
Indubitabil, fără intervenția Statului Paralel, criteriile de selecție ale celor chemați să conducă instituții publice, nu ar fi bazate pe clientelism, traseism politic, amatorism și amantalâcuri ieftine, decontate din bugetul public. Statul Paralel se află și la originea dezvoltării afacerilor din domeniul farmaceutic, unde cel mai de seamă vad este vizavi de spital, ca să aibă pacienții drumuri scurte atunci când trec strada să-și cumpere ce n-are sistemul pentru tratament de gâlci, oase, fiere, inimă și toate cele.
Deocamdată, la Olt, împotriva Statului Paralel nu au loc acțiuni legitime de protest. Sunt doar nemulțumiri în masă, în instituțiile publice unde oamenii așteaptă cu nerăbdare să semneze tabelele de convocare la manifestațiunile spontane de protest organizate din vreme (sic!), ce vor avea loc împotriva celui mai nevăzut dușman al românilor, față de care Liviu Dragnea a îmbrăcat cămașa morții, fiind dispus să lupte până la capăt pentru a învinge acest adversar mai periculos decât Gulit și Van Basten la un loc, în finala pe care o pierdea cândva Steaua, în ̓89, cu AC Milan, în Cupa Campionilor Europeni.
O victorie împotriva Statului Paralel va însemna liniște, bunăstare, prosperitate și o viață fără cearcăne. Pentru ei, cei care ne conduc în viața de zi cu zi, din prostie în hoție, pe cele mai înalte culmi ale civilizației și progresului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.