Acasă Politic Paul Stănescu, pentru judeţul Neamţ

Paul Stănescu, pentru judeţul Neamţ

481

Într-o întâlnire, care a avul loc recent, la Piatra Neamţ, senatorul Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene şi Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene, au semnat 19 contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi un contract din fonduri europene, pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii din judeţul Neamţ.
Proiectele semnate prin PNDL au o valoare totală de 196.820.981,28 de lei şi vizează consolidarea şi modernizarea a 70 de kilometri de drumuri judeţene şi a opt poduri din localităţile Vînători Neamț, Secu, Mănăstirea Sihăstria, Răuceşti, Bicaz, Păstrăveni şi Grumăzești. Până în prezent, în judeţul Neamţ, au mai fost semnate alte 10 contracte de finanţare prin PNDL, în valoare totală de 38.705.159,77 de lei, pentru modernizarea a 50 de kilometri de drumuri judeţene.
„PNDL are o importantă componentă de modernizare şi contribuie la dezvoltarea durabilă a ţării, alături de programele finanțate din fonduri europene, la concretizarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural – 10 S (zece servicii) din domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, transport, salubrizare, cultură, culte, sport și locuire”, a menţionat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

După finalizarea lucrărilor de investiții, care se vor desfășura pe parcursul a 68 de luni, vor fi reconstruiţi și modernizaţi peste 60 km de drumuri județene care asigură accesul la coridoarele TEN-T. Proiectul vizează îmbunătățirea situației actuale a infrastructurii din spațiul rural, asigurarea siguranței și fluenței traficului existent și prognozat, în conformitate cu prevederile legale și cu reglementările tehnice specifice în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.