Acasă Cultură Toamna se numără versurile. Corina Monea, autoarea unui volum de poezii surprinzător

Toamna se numără versurile. Corina Monea, autoarea unui volum de poezii surprinzător

220

Corina Monea este un univers tânăr, plin de vers, de înţelepciune. Un poet care a intrat pe uşa din faţă în „Palatul Literaturii”. Uşa s-a deschis de la sine, în timp ce alţii scriu poezii pe uşă, pe care o folosesc drept birou de scris. Se află la debut, primul volum de versuri este rezultatul unor sentimente, ale unor trăiri, a unei vieţi bogate de frumos. Cu poazia Corinei Monea porţi cel mai frumos dialog al simţurilor, acel dialog în care taci şi asculţi metaforele unui zâmbet. Acel zâmbet este sufletul autoarei. Când poetului îi vine de maturizare, pune în mâinile cititorului de versuri o carte. Poeta e neconvenţională, şi duce forma clasică de metafore, epitetele şi construcţiile lingvistice la un alt nivel. Nu scrie, ca alţii, pe hârtie, cu condeiul. Ci pe tabletă, un dispozitiv modern, al vremurilor noastre. Digitalizarea poeziei e de bun augur. La unii poeţi contemporani, hârtia nu se mai actualizează, iar „programul” cu care scriu pare epuizat. Corina Monea are un zâmbet aparte, o energie diferită, ce te duce cu gândul la o conspiraţie: nu prea e de pe aici. E de undeva unde se iubeşte, unde există echitate, unde înveţi să-i înveţi şi pe allţii ceva ce încep să uite: să trăiască. În vâltoarea contextului contemporan, gălăgia pare o simfonie a liniştii, urâtul este un element estetic, răutatea este binele care ne face altruişti. Ne-am obişnuit cu negativul. Greşim, ne depărtăm de valorile caracteristice fiinţei umane. Dar vine volumul de versuri: „îmi iau pantofii, sufletul, rujul, dispar”.

Evenimentul de lansare a volumului a avut loc miercuri, 25 octombrie a.c., la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, în prezenţa unui public, care a sorbit fiecare picătură din acea searî plină de cultură, de mzică şi de poezie.
Autoarea a avut, alături de ea, mulţi prieteni, care au vorbit despre cartea ei, care au cântat şi care au recitat poezii, iar Valeru Ciurea a avut rolul de maestru de ceremonii. La final, a avut răbdarea de a oferi exemplare ale volumului, cu autograf, celor prezenţi. O seară greu de uitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.