Acasă Actualitate Scafandrii ISU Olt, activitate bogată

Scafandrii ISU Olt, activitate bogată

126

Marţi, 24 octombrie a.c., la sediul ISU Olt, Adrian Tănase, inspector-şef, Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei şi scafandrii Sandu Barcan, Marius Costea şi Emil Ungureanu, au susţinut o conferinţă de presă ce a avut ca temă evaluarea activității echipei de scafandri de la operaționalizare
până în prezent. Echipa de scafandri a fost constituită în luna februare a.c. Cei trei membri au absolvit cursurile de scafandru autonom, organizate de Ministerul Apărării Naționale, prin Centrul de Scafandri din municipiul Constanța. În luna martie, aceştia au avut prima lor misiune, la barajul Ipotești, unde au căutat un bărbat înecat în râul Olt. Cea mai recentă misiune a fost în data de 05 septembrie, când au intervenit la un autoturism căzut în râul Olt, în interior fiind surprins un bărbat.
De la începutul lunii decembrie, echipa de scafandri va fi completă, cu tot cu rezerve.
„Cei trei colegi se află, de la începutul acestei luni, la Centrul de Scafandri de la Constanța şi urmează programele specifice de pregătire pentru obținerea brevetului de scafandru autonom. Pregătirea în cadrul centrului nu este una uşoară, lucru pe care pot să îl confirme colegii care au parcurs această etapă, dar suntem optimişti că cei trei viitori scafandri se vor pregăti temeinic, iar pe data de 24 noiembrie când se termină cursul vor obține şi specializarea de scafandru autonom. Începând cu 1 decembrie echipa o să fie completă, plus cele două rezerve. Echipamentul necesar îl avem deja, acum este la ei, îl folosesc pentru antrenament”, a spus Adrian Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.