Acasă Actualitate Marius Iancu apreciază excelenţa

Marius Iancu apreciază excelenţa

192

Felix Munteanu este un puşti de doar 5 ani, care a devenit campion mondial al anului 2017 la programare. La vârsta sa cunoaşte tot atâtea limbaje de programare, lucru care îi face pe alţii mai în vârstă, dar nu aşa de experimentaţi, să-i ceară sfatul. Deşi încă nu merge la şcoală, mari universităţi ale lumii, cum ar fi Oxford, Cambrige şi Standfort, se bat pentru el, însă acesta doreşte să studieze limba şi literatura rusă la Universitatea din Sankt Petersburg.
În urma aflării rezultatului de la competiţie, echipele Statelor Unite, Germaniei şi Chinei au făcut contestaţie, argumentând că o ţară atât de nesemnificativă precum România nu ar trebui să fie lăsată să câştige, dar contestaţia a fost respinsă, cu un răspuns clar, venit din parte lui Garry Kasparov: „Dacă vreţi să câştigaţi luaţi exemplu de la acest tânăr român şi pregătiţi-vă mai bine în anii următori. Să-l aplaudăm pe Felix Munteanu şi tţara din care provine, România. Un popor extraordinar ce a produs sute de genii care au uimit lumea”.

Deputatul Marius Iancu a rămas plăcut surprins de acest eveniment şi este mândru de un astfel de român, care, în ciuda fragedei vârste, s-a luptat cu „Goliaţii” lumii:
„Felix Munteanu este un nume cunoscut în întreaga lume. La numai 5 ani, micul geniu de la Cluj a devenit campion mondial la programare. Este un copil cu o personalitate extraordinara, cu preferințe clare, de care trebuie sa fim mândri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.