Acasă Actualitate Varujan Vosganian a adus „Copiii războiului” la Slatina!

Varujan Vosganian a adus „Copiii războiului” la Slatina!

94

Adevăratele războaie nu sunt niciodată între două armate adverse, ci cu noi înşine, între noi, cei care ne războim mereu şi nu avem un temei bine definit. Războiul este o armă, pentru care nu ai nevoie de permis de folosinţă. La invitaţia deputatului Mihai Niţă, colegul său, deputatul Varujan Vosganian a venit la Slatina pentru a-şi prezenta cea mai nouă carte a sa: „Copiii războiului”. Alături de acesta, la evenimentul de lansare, care a avut loc luni, 9 octombrie a.c., la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina, au fost directorul instituţiei, Florian Cârstea, ziaristul Dumitru Sârghie şi scriitorul Paul Aretzu, care au încercat să îl prezinte cât mai bine pe autor şi, în special, lucrarea sa.

„Generația mea a avut al șaselea simț. Am avut simțul de a privi prin zid. În spatele zidului vedeam o lume frumoasă. Cu cât zidul era mai gros, cu atât lumea ni se părea mai frumoasă. Noi am crezut că dacă dărâmăm zidul, vom reuși să ajungem la lumea pe care o vedeam dincolo. Poporul român nu are o «Carte a șoaptelor» . Câtă vreme un popor nu poate avea o traumă comună, el nu poate avea o «Carte a șoaptelor». Comunismul nu e o traumă comună a poporului român “, a spus Vosganian în cadrul lansării, care nu a vorbit despre cartea sa, ci a preferat să vorbească despre lucrurile pe care poporul român fie le-au uitat, fie le evită.

De asemenea, la eveniment au mai participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea, politicieni locali sau iubitori de carte.

Un material amplu, în ediţia tipărită de vineri, 13 octombrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.