Acasă Actualitate ÎNCĂ UNUL! Seria accidentelor grave de la SARU continuă!

ÎNCĂ UNUL! Seria accidentelor grave de la SARU continuă!

745

          De aproape 24 de ore plouă neîntrerupt în toată țara. Se circulă greu pe drumurile județului Olt, și se cunoaște faptul că în asemenea condiții organele abilitate îndeamnă la calm și foarte mare atenție! Numai că, din păcate, nu toți șoferii iau în seamă astfel de sfaturi, și de aici până la tragedie mai e decât un pas…

Așa au stat lucrurile și în după-amiaza zilei de 7 octombrie 2017, în Pădurea Saru, pe Drumul Național 65, acolo unde după ce în jurul orelor 14:00 o autoutilitară s-a răsturnat în afara carosabilului, un alt accident, mult mai grav, s-a produs trei ore mai târziu, atunci când, în urma impactului violent dintre două autoturisme, bilanțul a fost catastrofal…
Astfel, potrivit informațiilor oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu: ”În cele două autoturisme se aflau nouă persoane. La fața locului au intervenit o autospecială cu accesorii pentru descarcerare, o autospecială pentru victime multiple, un echipaj de prim ajutor Smurd și alte cinci echipaje medicale SAJ. A fost solicitat și ajutorul unui elicopter Smurd. În urma accidentului două persoane au decedat, iar o altă persoană rănită mai grav, descarcerată de către ehipajele de intervenție, a fost transportată la UPU Craiova de către elicoperul Smurd. Alte două persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la UPU Slatina, iar alte patru victime au refuzat transportul la spital deoarece nu prezentau urme de traumă.”

Ulterior, conform informațiilor oferite de polițiștii sosiți la fața locului, s-a constatat faptul că șoferul vinovat de producerea accidentului produs consumase băuturi alcoolice.
 N.A. Din nefericire, accidentul de la Saru se înscrie în seria interminabilă a tragediilor petrecute în ultimul an pe acest sector de drum, fapt ce a determinând-o, în urmă cu câteva săptămâni, pe senatorul de Olt Siminica Mirea să ceară ministrului Alexandru Răzvan Cuc de la Ministerul Transporturilor introducerea parapeților din beton ca separator de sens în zona respectivă!
”Chiar dacă o asemenea investiție implică costuri, chiar dacă dumneavoastră îmi veți spune că într-o zi vom avea o autostradă ca rută alternativă pentru traseul Pitești-Craiova, până atunci este extremă urgență! Niciun cost suplimentar nu e prea mult când este vorba de viața unui om!”, concluziona senatorul oltean luna trecută. Dar… cine să vadă, cine să audă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.