Acasă Actualitate COTEANA. Cupa „MĂRINICĂ BOLD”, proiectul de suflet al primarului VASILE COSTEA!

COTEANA. Cupa „MĂRINICĂ BOLD”, proiectul de suflet al primarului VASILE COSTEA!

337

          În aceste zile, în comuna Coteana se desfășoară Ediția a III-a a memorialului fotbalistic „Mărinică Bold”. Începută în 2015, urmare a inițiativei primarului Vasile Costea, competiția vizează două aspecte principale: implicarea tinerilor din comună în mișcarea sportivă, cât și un omagiu adus celui care a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Dinamo Slatina, la începutul anilor ̕ 70: Mărinică Bold, originar din Coteana.

De la an la an, competiția a prins, iar anul acesta sunt cinci echipe participante, fiecare cu nouă jucători din care șase titulari și câte trei rezerve. Trialul fotbalistic are loc în zona centrală a comunei Coteana, pe terenul amenajat lângă grădinița comunală. Seară de seară, aici vin tinerii și fac din fiecare meci un adevăraqt derbi. Primăria le-a pregătit participanților cupe, medalii și dimplome care să-i răsplătească pe cei mai buni.
Amintirea celui care a fost Mărinică Bold trebuie să rămână mereu vie. Acesta, la vremea potrivită era văzut drept o speranță a fotbalului oltean, dar nu toate corăbiile încărcate cu vise frumoase ajung pe țărmul succesului. Iată că tinerii din Coteana sunt implicați în proiectele primarului Vasile Costea, cel care reușește să-i convingă că pot spune, pentru multă vreme de acum încolo: „acasă, la Coteana”.
Despre evenimentul sportiv, primarul comunei Coteana, VASILE COSTEA ne-a declarat următoarele:
„Dacă înainte de organizarea primei ediții am avut ceva emoții vizavi de interesul tinerilor față de această competiție, de la an la an am căpătat convingerea că tinerii sunt interesați de petrecerea frumoasă a timpului liber, dar și de istoria oamenilor locului. Așa cum l-am cunoscut, Mărinică a fost un suflet aparte, un om generos, un bun jucător de fotbal, dar care, din nefericire, nu a putut să-și fructifice talentul imens pe care l-a avut. Nu de puține ori a ridicat tribunele stadionului din Slatina în picioare, oamenii aplaudând execuțiile sale. În memoria jucătorului, dar și din respect pentru caracterul celui ce a fost, am inițiat acest proiect. Întotdeauna pun la loc de cinste în activitățile mele curente timpul liber al tinerilor din comuna Coteana. Mă bucur că ei sunt alături de mine și sunt mulțumit că nu le înșel așteptările”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.