Acasă Cultură Euroscola – 2017: „Renașterea ceramicii de Vădastra – Povești în lut”, un...

Euroscola – 2017: „Renașterea ceramicii de Vădastra – Povești în lut”, un proiect semnat de Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balș

654

           Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș a inițiat proiectul educațional „Renașterea ceramicii de Vădastra – Povești în lut” în cadrul concursului național Euroscola. La proiect participa 24 de elevi ai liceului, coordonați de profesorii Dumitru Paul Daniel și Dinu Vlad.

Proiectul are ca obiective conștientizarea și responsabilizarea elevilor și a comunității locale cu privire la însemnătatea ceramicii de Vădastra ca element de patrimoniu național si la rolul acesteia în promovarea diversității culturale la nivel European. Astfel elevii au participat la ateliere de ceramică sub îndrumarea profesorului Truță Lucian de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina. De asemenea au fost în vizită la muzee ce au exponate aparținând ceramicii din cultura Vădastra. Cunoștințele căpătate în urma acestor activități au fost folosite în campania de informare și conștientizare a comunității locale cu privire la importanța ceramicii de Vădastra și la locul acesteia în patrimoniul cultural european. Acestă campanie constă în organizarea de colocvii și expoziții cu creațiile artistice ale elevilor, promovarea online și realizarea de materiale informative.
Proiectul își propune în continuare organizarea Medalionului artistic Viziuni despre meșteșugul modelării lutului ce va strânge creațiile tematice ale elevilor din zona orașului Balș și expoziția Povești în lut la Primăria orașului Balș.
Interesul manifestat de elevi pentru acest element de patrimoniu va fi susținut de realizarea unor initiative viitoare ca organizarea unei grupe de arheologie la liceu, inițierea unui proiect educational judeţean în calendarul proiectelor educative şi unul european de tip eTwinning.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.