Acasă Actualitate Inspectoratul de Stat în Construcții, intervenție necesară!

Inspectoratul de Stat în Construcții, intervenție necesară!

316
         Fenomenele meteo violente, care au avut loc duminică, 17 septembrie 2017, în Timișoara, au produs victime omenești și importante pagube materiale. Autoritățile decid să intervină, iar fiecare instituție responsabilă trebuie să-și asume un plan de măsuri prin care să se limiteze, pe viitor, dimensiunile dezastrelor. Una dintre primele insitituții care acționează este cea a Inspectoratului de Stat în Construcții, condusă de slătineanul Emil Albotă. Iată ce a dispus acesta și cum se acționează ISC după fenomenele meto extreme de acum câteva zile, de la Timișoara:

„Pentru a preveni apariţia unor situaţii precum cele de zilele trecute, ca urmare a fenomenelor meteorologice, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a decis intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, şcoli, grădiniţe). Astfel, ISC va verifica în permanenţă calitatea construcţiilor, a conformităţii materialelor folosite pentru realizarea acestora şi a respectării disciplinei în construcţii la nivelul întregii ţări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol.

În acest sens, Inspectoratul de Stat în Construcţii colaborează cu autorităţile administraţiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităţilor administrativ-teritoriale administrate şi de a supraveghea respectarea disciplinei în construcţii de către toţi factorii (investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii etc.). Ca urmare a fenomenelor meteorologice care au avut loc în ultimele zile în ţară, ISC, având funcţia de sprijin în Comitetul pentru situaţii de urgenţă, s-a implicat activ în gestionarea situaţiilor survenite, atât în procesul de evaluare a pagubelor, cât şi pentru punerea în siguranţă a construcţiilor avariate.

Astfel, în judeţele afectate, ISC a pus la dispoziţie toate resursele solicitate până în prezent (24 inspectori şi 7 maşini pentru deplasarea în teren) şi va răspunde prompt solicitărilor ulterioare de acest fel. De asemenea, ISC participă în comisiile mixte de validare a pagubelor, în judeţele în care au început deja activităţile de evaluare a efectelor calamităţilor produse (Timiş, Arad, Caraş Severin, Hunedoara)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.