Acasă Administrație PIATRA-OLT. Asasin la 85 de ani!

PIATRA-OLT. Asasin la 85 de ani!

256
         Când alții își gestionează bătrânețea consumând energie pentru a crește nepoții sau a rememora amintiri din perioada vieții active, mai sunt și excepții. Un bătrân din Criva de Jos (Piatra-Olt) și-a asigurat restul vieții în închisoare… Pentru asasinarea soției.
Povestea tragediei, prezentată sintetic, este descrisă de responsabilul de comunicare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
„Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, prin ordonanţa din data de 02.08.2017, reţinerea pe o durată de 24 ore a suspectului N.M., în vârstă de 85 ani, din orașul Piatra-Olt, sat Criva de Jos, jud. Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prevăzută de art.188 al. 1 C.p.
În fapt, s-a reţinut că, la data de 30.07.2017, în timp ce suspectul N.M. se afla în locuinţa comună situată pe raza or. Piatra-Olt, sat Criva de Jos, jud. Olt, a exercitat, prin folosirea unei lopeţi, multiple acţiuni de agresiune fizică asupra soţiei sale N. E. (în vârstă de 78 ani), localizate la nivelul întregului corp, iar la scurt timp aceasta a decedat, fiind găsită în data de 01.08.2017 de către fiul său. După săvârşirea faptei suspectul N.M. a fugit de la locuinţa comună, acesta fiind depistat la data de 01.08.2017 cu ocazia cercetărilor, de către organele de poliţie, la un alt imobil de pe raza aceleiaşi localităţi.
Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul IML Craiova rezultă că moartea victimei N.E. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo – cerebrale, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral produs în condiţiile unui politraumatism – heteroagresiune.
Pe corp prezită multiple leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire repetată, cu corp dur cu margini ascuţite, posibil lopată, comprimare între planuri dure şi compresiune digitopalmară la nivel cervical.
Între leziunile traumatice şi deces există legătură de cauzalitate directă necondiţionată. Moartea poate data din data de 30/31.07.2017. Pentru aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

N.A.
Prezentat în fața tribunalului, miercuri 2 august, bătrânul din Piatra-Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Sentință cu recurs, dar acesta e greu de întors la următorul complet de judecată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.