Acasă Actualitate DINCOLO DE HAMBURG G20 – 2017

DINCOLO DE HAMBURG G20 – 2017

173
          S-a desfășurat (apropo și de Varșovia 05.07.2017 – a celor trei MĂRI), pe fondul unei „alte” politici americane, „impusă” de administrația TRUMP, care urmărește a exporta în LUME, începând cu EUROPA, așa-zisele VALORI AMERICANE, centrate pe două „pretenții mărețe”: NOUL LIDER AL LUMII LIBERE și CEA MAI AVANSATĂ DEMOCRAȚIE DIN LUME.

Pornind de AICI, prin tot felul de „manifestări” ce se desfășoară – gen HAMBURG G20 – 2017, S.U.A. prezintă, ceea ce am putea numi PLATFORMA UNOR MARI SCHIMBĂRI, care să-i confere ÎNTÂIETATE în EUROPA și, de ce nu, în LUME.
Numai că, o asemenea PLATFORMĂ are darul de a „periclita” ECONOMIA, FINANȚELE, LIBERTĂȚILE, SIGURANȚA, EDUCAȚIA și SĂNĂTATEA în mai multe țări, chiar din EUROPA.
Curios, însă, că niciun „POST” MASS-MEDIA nu „catadicsește” a vorbi de aceste „modificări”, rezumându-se doar la a prezenta „COMUNICATELE ARANJATE” ale liderilor, cum ar fi, de pildă, cel „născut” cu greu la G20 HAMBURG – 2017.
Dacă „CINEVA” ar citi în „subsolul” acestui SUMMIT, „ar vedea” că perspectiva celui puternic, într-o nouă „RELANSARE” în EUROPA și în LUME înseamnă, de fapt, o ALTĂ PERCEPȚIE a „RAPORTURILOR” care vizează:
– subminarea rolului celorlalte state;
– controlul asupra culturii, mediului, religiei și chiar a JUSTIȚIEI în diferite regiuni ale lumii, inslusiv în EUROPA;
– fapt care l-a făcut pe DONALD TUSK să nu poată să se abțină de la reflecția privind IPOCRIZIA din G20.

Ca urmare, „în POLITICA MARE”, vom fi martorii unei concurențe acerbe care va „afecta” pe cei SLABI, ce vor continua să sărăcească, rămânând la „cheremul” celor bogați și puternici.
Tocmai de aceea, HAMBURG G20 – 2017 rămâne ca o TENTATIVĂ NOUĂ pentru a declanșa un plan, mai mult sau mai puțin ascuns, al CELUI PUTERNIC, pentru a instaura o ALTĂ NOUĂ ORDINE, chiar mondială (favorabilă unchiului SAM).
În CONSECINȚĂ, s-ar putea înțelege că „participantul de onoare” la VARȘOVIA ar încerca să gândească a fi în stare să „încurajeze” un nou statut al U.E, până la a rămâne într-un „anumit viitor” o creație geopolitică, economică, socială, cu multe divergențe ce AR SLĂBI-O; avantaj S.U.A.
Dacă am „cumula” subteranele din toate discursurile LIDERULUI de peste ocean, inclusiv VARȘOVIA și HAMBURG, am putea descifra cum „ar trebui” să arate NOUA ORDINE MONDIALĂ.

1. Un nou NATO, din care să fie înlăturat actualul aparat decizional, care este sclerozat, cu un ALTUL, pentru că S.U.A. vor un alt NATO – puternic, dar „CONTROLAT” de peste OCEAN.
2. TRUMP continuă să sugereze, cu rafinament, că în privința UNIUNII EUROPENE, EL este șansa ultimă în soluționarea crizelor cu care se confruntă, dar cu o supremație recunoscută pentru CASA ALBĂ.
3. Spusele LUI, cum că „CE FELDE EUROPĂ VREA SĂ FIE”, dacă nu-și respectă angajamentele militare și financiare, de ani de zile, în aparență AMICALE, „sugerează”, de fapt, atitudinea și mai ales PRETENȚIA de superioritate a S.U.A, nu doar asupra EUROPEI, ci chiar „dincolo”, asupra tuturor celorlalți din 20 ce se consideră PUTERNICI, fie ea și RUSIA și CHINA (amicii COREEI de NORD).
4. Comunicatul final de la G20 – 2017 HAMBURG, elaborat cu „GREU” din cauza poziției S.U.A., reprezintă un COMPROMIS pornind de la dezvoltarea comerțului în contextul unor taxe vamale impuse de S.U.A la exportul, în special de OȚEL EUROPEAN, până la FACTORII CLIMATICI, recunoscându-se, însă, RETRAGEREA S.U.A. de la acordul de la PARIS.
În paralel, însă, TRUMP a convenit cu THERESA MAY încheierea separată a unui profitabil reciproc acord comercial.
5. Încercarea lui TRUMP de a se opune unui sistem bipolar sau chiar multipolar de decizie și putere se scurge însă precum nisipul printre degete.
Astfel, chiar la HAMBURG, doar cei trei – Angela MERKEL, Emmanuel MACRON și Vladimir PUTIN au căzut de acord cu privire la un NOU ARMISTIȚIU în UCRAINA, deoarece cel de la MINSK „avansează” prea lent.

În privința întâlnirii de 140 de minute, TRUMP – PUTIN, în format 2+2 + 2 translatori, a însemnat AVANTAJ PUTIN, după aprecierea experților. Vecinul de la RĂSĂRIT a abordat „dialogul” pe fondul conceptului rusesc privind „ORDINEA POST-OCCIDENTALĂ” prin care RUSIA încearcă să recupereze influența și puterea globală în sistemul internațional pe care a gestionat-o ca MARE PUTERE, pe etape, încă din 1815, VIENA, după înfrângerea lui NAPOLEON.
Discuțiile dintre ei nu l-au avantajat pe TRUMP, căci în problema UCRAINEI, PUTIN a negat „anexarea” CRIMEII fără ca TRUMP să poată reacționa.
Mai mult chiar, în problema SIRIEI, TRUMP – a acceptat încheierea unui viitor armistițiu de încetare a focului în partea de Sud-Vest, fără a aduce în discuție DAMASCUL.
Manifestând o atitudine de egalitate cu AMERICA, PUTIN a abordat problemele terorismului, climei și liberului schimb de pe poziția „ordinea rusească” alternativă la ordinea occidentală. În privința așa-zisului „amestec rusesc” în alegerile din S.U.A. a rămas „în coporâie” după reacția ironică la relația dintre TRUMP și PRESĂ.

Așadar, HAMBURG G20 – 2017, poate fi socotit un moment în care CEI MARI din cei 20 au declanșat un NOU CICLU ISTORIC în încercarea de a lua CONTROLUL spre a dispune de RESTUL LUMII într-o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ.

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.