Acasă Actualitate POLITICIANUL POST-DECEMBRIST

POLITICIANUL POST-DECEMBRIST

123
Fotografie de familie, guvernul Radu Vasile cu participarea presedintelui Emil Constantinescu.
Scriu aceste rânduri, în completarea multor altora, în anul de grație 2017, pentru ca „lucruri” ce trebuie istorisite să „rămână”.
Fără a pretinde că spun „LUCRURI MARI”, ele sunt asociate devotamentului pentru ȚARA, unde m-am născut și unde am crescut, pentru profundul meu atașament față de PATRIA în care TOȚI au dreptul la viață, la ADEVĂRATA libertate și, de ce nu, la FERICIRE.

Fac aceste precizări de la început, căci LOCURILE, OAMENII, DIALOGURILE, SIMȚIRILE, TOATE, înseamnă VIAȚĂ. Și în viață m-am străduit să prezint și să reprezint cât mai fidel REALITATEA, fie EA și ANTE și POST-decembristă, folosindu-mă CINSTIT și CORECT, de documente, de notele și adnotările mele în timp, personale, de amintirile mele pentru a „dezvălui” lucruri ce caracterizează fidel societatea românească.

Astăzi, despre:
CE ESTE POLITICIANUL POST-DECEMBRIST?
– o „profesiune” – pe mandate – prin care vrea să obțină, pe cât posibil de mult, BANI și ONORURI fără să-l „intereseze” INTERESUL NAȚIONAL.
În acest scop, politicianul român post-decembrist a „proclamat”: REFORME, DECLARAȚII, LOZINCI, PROGRAME, pentru a „făuri” în ROMÂNIA – DEMOCRAȚIA și STATUL DE DREPT?!
În spatele ACESTORA stă, însă, un CRUD ADEVĂR – perpetuat de 27 de ani – care înseamnă: pentru EL – PUTERE și BOGĂȚII NEMĂSURATE, în timp ce pentru popor lasă: SĂRĂCIE, DEZAMĂGIRE și DEZASTRU GENERAL NAȚIONAL.
Politicianul român și-a completat tot timpul CV-ul cu tot felul de „calități”, între care primează: slugărnicia, mita, corupția, ambiția de a avea toată puterea, TRĂDAREA INTERESELOR NAȚIONALE (fără nicio remușcare) în favoarea unor INTERESE „PERSONAL-STRĂINE” pe care le-a cuplat, în cazul a foarte mulți, cu INCULTURA, TEMBELISMUL și PROSTIA.
Se constată cu ușurință că în tot acest timp politicianul român a abandonat orice REZISTENȚĂ în fața AMESTECULUI STRĂIN, adoptând decizii care lovesc în interesele și vaorile naționale românești, ignorând într-un mod josnic VOINȚA NAȚIUNII și INTERESELE NAȚIONALE ale țării.

Cum se motivează această atitudine și practică a 27 de ani de „POLITICIANISM” românesc, măcar cu câteva „stări de fapt”?
ASTFEL:

1. TEZAURUL – „ministrul” nostru „în RĂSĂRIT” primește o telegramă de la superiorul său (ministrul M.R.U) prin care i se cere pur și simplu să anuleze orice discuție privind tezaurul românesc. În același timp, se cuvine să spunem că și acea COMISIE FANTOMĂ ruso-română bate pasul pe loc, încât totul „rămâne ca la început”, adică FĂRĂ TEZAUR, din care primisem, totuși, în anii 50, ceva, inclusiv CLOȘCA cu PUII de AUR.

2. MOȘTENIREA GOJDU – lăsată pentru tineretul din TRANSILVANIA a fost „cedată” vecinului de la VEST prin grija MARILOR MAHĂRI ROMÂNI din perioada 2004-2014, fără să fie măcar întrebată B.O.R. care avea calitatea de executoare testamentară a lui EMILIAN GOJDU.
Tratatul cu pricina a intrat în „vigoare practică” fără să fie ratificat de PARLAMENT astfel că în cele din urmă: avantaj SORÖS pe care-l contestă cu putere chiar liderul țării vecine.

3. „TRATATUL” – cu vecinul de la NORD – mult controversat ca o motivație pentru aderarea la NATO a fost de fapt o minciună sfruntată, dar prezentat ca mare realizare, ca mare succes în perioada 1996-2000, în fond fiind total nefavorabil ROMÂNIEI.
El urma, în ciuda evidențelor, să fie mai „ajustat”, ulterior, prin „victoria a la PYRUS”, privind INSULA ȘERPILOR pe care am pierdut-o definitiv. Dar, ca o „răsplată” a istoriei, ministrul de Externe de atunci, semnatar al TRATATULUI, este astăzi în pușcărie – adevărat că nu pentru „asta” ci pentru corupție.
„Colac peste pupăză” un general care era MARE la M.A.P.N. a scris pe tortul fiicei sale – la nunta acesteia – cuvântul „N.A.T.O” – de fapt un „elogiu penibil” al prostiei, pe fondul euforiei de atunci.

4. „DISTRUGERE PRIN PRIVATIZARE” – slogan alimentat de găselnița unui premier lamentabil, născut într-o familie de comuniști, disprețuită în epoca DEJ, dar reabilitați după 1965, botezat de „întâiul” prim-ministru NOU, dr. PETRU GROZA. După EL, industria antedecembristă din ROMÂNIA este un morman de fiare vechi, declanșând DISTRUGEREA ce continuă și AZI.
Așa s-au distrus INDUSTRIA, AGRICULTURA, s-au vândut PĂMÂNTURI, PĂDURI, APE, încât „ECONOMIA DE AZI” a țării, care mai este, în procent de 90%, este stăpânită de străini. APROPO: se laudă AZI – „nu știu cine” – că ROMÂNIA este cel mai mare exportator european al anului, de grâu, numai că de uriașul PROFIT „profită” nu fermieri români, ci niște „intermediari” străini… În paralel cu dezastrul economic, s-au adus tot felul de „apucături occidentale”, de import, determinând un aspru proces de deculturalizare a poporului român.

5. „DISCREDITAREA B.O.R.” – cu complicitatea unor CLERICI mai MARI sau mai MICI, lovind metodic în statutul ei secular de apărător și păstrător a TRADIȚIEI, CREDINȚEI, LIMBII, CULTURII, CONȘTIINȚEI NAȚIONALE – ca cea mai solidă „PIESĂ DE REZISTNȚĂ” a națiunii.

6. TRECEREA DE LA SOCIALISM LA CAPITALISM – a adus SĂRĂCIE GENERALĂ și ca urmare a acesteia, o URIAȘĂ MIGRAȚIE ROMÂNEASCĂ spre VEST ce s-ar putea „traduce” azi prin: națiune sărăcită și deculturalizată, afectată permanent de tot felul de BOLI, o țară slabă și fără forța de a rezista la posibile tranzacții între CEI PUTERNICI.
A fost „lichidat” pentru „subminarea economiei naționale” sau pentru că s-a împotrivit „CELOR RĂI” așa cum s-a „priceput” pentru că a LĂSAT o ROMÂNIE ÎNTREAGĂ, PĂMÂNTUL LEGENDAR și CODRII SECULARI INTACȚI?

Dar, ISTORIA MERGE ÎNAINTE și de regulă SE și REPETĂ! Este în „LEGEA FIRII OMENEȘTI” Este sigur că ACEASTĂ NAȚIUNE, cu ISTORIE MILENARĂ, printre cele mai vechi din EUROPA, va renaște și le va „SPUNE” TRĂDĂTORILOR, SLUGILOR, CELOR DIN AFARĂ: «NU, AȘA NU MAI MERGE! Căci aceasta este ȚARA în care ne-am născut și pe care vrem s-o slujim cu CINSTE și CREDINȚĂ!»

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.