Acasă Actualitate Deputat de Olt, patru ani de închisoare!

Deputat de Olt, patru ani de închisoare!

471
O zi de 26 iunie care arde. Și la propriu, și la figurat. Pe toată lumea. Nimeni nu scapă! Instanța a decis, definitiv, vinovăția unui deputat de Olt: Alexandru Ciocâlteu, deputat de Olt între 2008 și 2012, condamnat de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită!

Judecătorii au mai dispus un termen de supraveghere de patru ani. Decizia vizează activități săvârșite în perioada când Ciocâlteu îndeplinea funcșia de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. În plus, se menține și măsura privind confiscarea sumei de 500 de mii de lei de la acesta și de la fostul director economic al unității sanitare…
Mita reprezintă un comision de 5%, primit, direct sau prin intermediari, în perioada septembrie 2009-noiembrie 2013, de la un contractant al unității sanitare. Pedeapsa cu suspendare aplicată celor doi vine după ce, la Fond, instanța dispusese pedepse cu executare pentru cei doi. Atunci, Ciocâlteu fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar directorul economic la patru ani și opt luni, tot cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.