Acasă Interviu „Vă pot spune că viitorul primar al Scorniceștiului va fi din echipa...

„Vă pot spune că viitorul primar al Scorniceștiului va fi din echipa PSD, iar în echipă sunt mulți care îndeplinesc acele criterii de candidatură”

819
Interviu cu CĂTĂLIN UȘURELU, președinte PSD Scornicești
          Una din deciziile importante luate de conducerea organizației județene Olt a PSD, în această primă parte a anului 2017, a fost numirea economistului Cătălin Ușurelu la comanda PSD Scornicești. O structură care nu a funcționat așa cum trebuie în ultima perioadă, una unde bătălia politică importantă a anului 2016 – alegerile locale, a fost pierdută în favoarea celor de la PNL.
Despre ce-și propune Cătălin Ușurelu, ce-i de făcut pe partea stângă în Scornicești, din perspectiva consolidării unei structuri care să atace cu încredere viitoarele bătălii politice, direct de la sursă, răspunsuri la temele de actualitate…

 

– Desemnarea dumneavoastră ca președinte al Organizației PSD Scornicești a venit pe neașteptate. Cum vă poziționați în fața acestei provocări?
– Ați folosit un termen pe care am să-l utilizez și eu: provocare! Este, într-adevăr, o provocare pentru mine… Sunt un om al locului, cunosc orașul, oamenii care locuiesc aici și pot să spun că eu cred că bazinul electoral predominant în Scornicești este unul de stânga. Evenimentele de dată recemtă, în care dreapta a câștigat în fața PSD, sunt incidente de parcurs. Intrăm, deja, într-o nouă etapă, iar ultimele rezultate sunt promițătoare.

– Adică… despre ce este vorba?
– Dacă mă lăsați să termin, continuam ideea și fără insistența dumneavoastră… Alegerile parlamentare din 2016 au fost câștigate de către PSD. E dovada că oamenii din Scornicești se pregătesc ca la viitoarele alegeri locale, la termen sau, cine știe, mai devreme, să voteze, din nou, un candidat susținut de Partidul Social Democrat.

– Ce ați găsit atunci când ați preluat Organizația PSD Scornicești?
– Multă, foarte multă neîncredere, dar și o mână de oameni ambițioși, ale căror valori le împărtășesc și eu. Eliminarea neîncrederii e o necesitate. Mai departe, echipa poate deveni puternică. Nu suntem, aici, la PSD Scornicești, o echipă ce trăiește în afara orașului. Agenda noastră e aceeași cu a celor care locuiesc și trăiesc, zi de zi, în orașul Scornicești. Contează mai puțin ce am găsit. Important este că oamenii vin spre noi și ne identifică drept alternativă la actuala putere, la modul cum aceasta înțelege să administreze orașul, în interesul întregii comunități.

– Să înțelegem că există o nemulțumire legată de actuala administrație a orașului Scornicești?
– Prin definiție, astăzi, noi suntem în opoziție aici. E normal ca acțiunile administrației locale, și includ aici puterea executivă, dar și deciziile luate de majoritatea liberală, să fie monitorizate de noi. Nu formulez, în răspunsul la întrebarea dumneavoastră denunțuri. Nu acuz, individual, nu emit sentințe. Sunt alte instituții care fac asta… De pe poziția de președinte al PSD Scornicești pot să le spun oamenilor din oraș că dacă unele lucruri nu merg bine, altele se derulează cu o viteze mult prea mică față de posibilități. Nu sunt de acord cu energiile consumate de primar și echipa lui, atunci când găsesc vinovați în altă parte și scuze date de explicații care nu mai țin. Cetățenii au votat, în vara lui 2016, suficient de majoritar, o echipă ce trebuie să ducă Scorniceștiul la un alt nivel. Aici e problema… Altfel, noi, cei de la PSD, suntem pregătiți să lăudăm și lucrurile bune care se întâmplă în Scornicești. Numai că, până acum, nu avem ce să remarcăm, oricât de indulgenți am fi cu cei din zona executivă.

– Sunt voci care spun că PSD blochează activitatea în consiliul local… Cum comentați?
– Nu este deloc așa… E doar o exagerare sau o explicație dată de liberalii din oraș, atunci când sunt întrebați de oameni de ce nu pot să facă ce le-au promis la alegerea primarului de anul trecut. Din contră, vă pot spune că aleșii noștri, din Consiliul Local Scornicești chiar fac lucruri bune, sesizează anumite derapaje, iar în unele situații sunt și aleși ai PNL care, ulterior, mulțumesc pentru observațiile făcute, când se îndreaptă greșeli ce pot să-i coste…

– Candidați la funcția de primar al orașului Scornicești la viitoarele alegeri locale?
– Este o întrebare pusă mult prea devreme. Astăzi vă pot spune că atunci când am acceptat să preiau conducerea Organizației PSD Scornicești nu am gândit așa ceva. Evit răspunsurile ferme la întrebări care vizează așteptări pe termen lung. Nu e deloc o fugă de răspundere, dar, insist: e prea devreme să analizez o astfel de temă. Totuși, vă pot spune că viitorul primar al Scorniceștiului va fi din echipa PSD, iar în echipă sunt mulți care îndeplinesc acele criterii de candidatură…

– Trebuie să fiți, în continuu, alături de oameni. Nici nu se poate altfel… Cum faceți acest lucru, domnule Ușurelu?
– Sediul organizației noastre e deschis celor care vor să ni se alăture. Mai mult decât atât: vom deschide, în cel mai scurt timp, un cabinet parlamentar în Scornicești. PSD arată în acest fel că îi respectă pe oameni și este alături de ei. Punem importanța cuvenită pe doleanțele acestora și evaluăm la prețul corect toate sugestiile primite pentru a da organizației noastre menirea de a fi un spațiu deschis tuturor locuitorilor din orașul nostru.

– Oamenii din Scornicești vor locuri de muncă, vor un trai mai bun acasă la ei. Cum îi puteți ajuta?
– Astăzi, puterea executivă în Sconicești nu ne aparține nouă. Nu e un capăt de țară. Din păcate, aici, soluțiile pe care le oferim noi sunt limitate. Un primar PSD ar fi gândit altfel și ar fi făcut, cu siguranță, mai multe în sensul întrebării la care v-am răspuns. Important este că reușim să transmitem încredere, iar noi nu vom dezamăgi pe nimeni. Suntem conștienți că trebui să oferim Scorniceștiului alternativa corectă la o putere care întârzie să fie una de interes public…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.