Acasă Fără categorie De Înălțare, cu respect, pentru eroi! Senatorul Siminica Mirea, la Balș!

De Înălțare, cu respect, pentru eroi! Senatorul Siminica Mirea, la Balș!

532

Joi, 25 mai 2017, de Înălțare, la Balș au avut loc festivitățile prilejuite de Ziua Eroilor. O atmosferă aparte, dată de încărcătura istorică a zilei în care trebuie să ne amintim de cei cu nume, de cei neștiuți, care au dat jertfă supremă pentru vatra strămoșească…

Alături de primarul orașului Balș, Mădălin Teodosescu, de viceprimarul localității, Vanina Badea, s-a aflat și senatorul liberal de Olt, Siminica Mirea. Prezența demnitarului oltean la Balș este o premieră. E pentru prima dată când, la evenimentele organizate la Balș participă un parlamentar oltean. Și asta, în timp ce majoritatea oficialilor defilează în capitala reședință de județ, acolo unde sunt mai multe camere de filmat și o densitate mai mare de aparate de fotografiat.

Altfel, trebuie spus că monumentul eroilor din Balș este amplasat pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nu foarte departe de intrarea în oraș, pe partea stângă, dinspre Slatina, iar întreținerea acestuia are loc, periodic, și nu doar la evenimentele importante. „Vinovatul” de serviciu este primarul Mădălin Teodosescu, un primar ce dovedește, ori decâte ori are ocazia, că este un bun român.

Despre prezența sa la Balș, senatorul Siminica Mirea a ținut să spună următoarele: „Eroi sunt peste tot în România, nu numai în capitalele reședință de județ. Nu există sat din această țară, unde să nu se afle măcar o piatră funerară care ne amintește de cei care au plecat de acasă, la 1877, 1916, 1944, și nu s-au mai întors. Astăzi, facem, poate prea puțin pentru cât de multe au făcut ei pentru noi…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.