Acasă Actualitate Jandarmii olteni, la datorie

Jandarmii olteni, la datorie

106

Joi, 25 mai a.c., cu ocazia Înălţării Domnului şi zilei de pomenire a Eroilor Neamului, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor participa la o serie de activităţi prilejuite de această dublă sărbătoare.
Aproximativ 50 de cadre ale Jandarmeriei Olt vor participa începând cu ora 12.00, alături de reprezentanţii celorlalte instituţii, la manifestările comemorative organizate la Cimitirul Eroilor din municipiul Slatina, precum şi în municipiul Caracal.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, vor asigura măsurile de ordine publică și protecția participanților pe timpul desfășurării manifestărilor dedicate Zilei Eroilor, organizate în municipiile Slatina și Caracal.
De asemenea, în perioada 25-26 mai a.c., jandarmii olteni vor asigura ordinea publică la următoarele manifestări : „Festivalul Pomul Vieții” desfășurat în orașul Balș, Bâlciul Anual din localitatea Dobrețu și Festivalul național de folclor „Lica Militaru” din Drăgănești-Olt.
Jandarmii vor acționa în sistem integrat, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât în zona de desfășurare a manifestărilor, cât și pe traseele de afluire/defluire a participanților.

Cu această ocazie Jandarmeria Olt recomandă participanților următoarele:
– să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.
– activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.
– participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.
– să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.