Acasă Actualitate Primar reținut 24 de ore! Sub control judiciar 60 de zile!

Primar reținut 24 de ore! Sub control judiciar 60 de zile!

329
Costin Vîlceleanu, edilul din comuna Perieţi a fost plasat în custodia organelor poliţieneşti, luni, 15 mai a.c. Reţinerea sa, pentru 24 de ore, are la bază o anchetă mai veche desfăşurată la primăria pe care o conduce acesta. Este vorba de un dosar care vizează un concurs de presupuse infracţiuni, săvârşite de angajaţi ai autorităţii locale de aici. Presupuse prestaţii fictive legate de persoanele beneficiare de ajutor social. Propunerea de arestare preventivă, susţinută de procurori urmează să fie făcută astăzi, marţi 16 mai 2017.

Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina a remis un comunicat de presă, pe care vi-l prezentăm în continuare:
„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare prev. de art. 295 C.pen şi fals intelectual prev. de art. 321 C.pen., de către inculpaţii V.C.R., M.M, E.R.M., G.M.R. şi O.E.
În fapt s-a reţinut că în perioada 2012-2014 cei cinci inculpaţi în calitate angajaţi ai primăriei comunei Perieţi,respectiv ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.
La data de 09.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpaţii M.M, E.R.M., G.M.R. şi O.E., iar la data de 15.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii suspectului V.C.R.
Facem precizarea că luarea măsurilor preventive reglementate de Codul de procedură penală, are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Ultima oră:  În cauză, s-a decis punerea primarului comunei Perieți, sub control judiciar, 60 de zile. Vîlceleanu va fi un om liber la sfârșitul perioadei cuprinse în mandatul de reținere, emis luni – 15 mai 2017. Ancheta continuă pentru stabilirea cu exactitate a situației vizate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.