Acasă Actualitate DEMNITATEA NAȚIONALĂ PUSĂ LA ÎNCERCARE

DEMNITATEA NAȚIONALĂ PUSĂ LA ÎNCERCARE

113

„Pe vremuri” eram educat în sensul de a fi mândru că sunt român. Pe acest fond, am rămas cu o puternică și severă apreciere pentru țară și națiune. Mă străduiam să nu greșesc față de concetățenii mei, limbă, locul unde ne-am născut, ba, mai mult, îmi „lăudam” țara noastră „în afară”.

Mi-a fost dat să văd atitudinea și comportamentul liderilor noștri, politicienii români, în situații diverse și rezultatul e un fel de derută și tulburare, cu atât mai mult cu cât mă gândesc de cine depinde soarta noastră și a țării.
O asemenea „ocazie” a fost prilejuită de vizita recentă a președintelui Comisiei Europene, J.C. Juncker în țara noastră, mai ales prin prezența lui în Parlamentul României.
Înainte de a „începe politica” a avut loc o chermeză dâmbovițeană, în care foste și actuale „fețe” au făcut tot felul de giumbușlucuri și au rostit glume în doi peri pentru a face pe placul FUNCȚIONARULUI (căci altceva nu e) de la BRUXELLES. Și unde asta? În PARLAMENTUL ROMÂNIEI. Și de către cine? De „domnii” care pretind că ne conduc, astfel că iarăși și iarăși îți zici: Nu mai este nimic de făcut?

Discursul ținut de „funcționar” a fost un fel de mângâiere pe creștet (nu pe fruntea unuia), dar care nu va aduce „nimic nou sub soarele” din SCHENGEN, M.C.V sau monedei și zonei EURO, în afară de promisiuni pentru „Sfântul AȘTEAPTĂ”.
Un discurs care s-a vrut al unui „băiat bun” și atât, căci după el pleacă și vin „ai noștri” și ei ne socotesc „tot așa” ca până acum. Mai caragios a fost însă comportamentul alor noștri, cu discursuri care mai de care mai slugarnice, căci vorbele spuse de ei nu sunt de „interes” pentru demnitatea națională și mai ales sunt departe de a promova interesele națiunii noastre.

Pentru ei, fenomenul colonizării „naționale” reprezintă, din păcate, un mod de a face politică, fără să-și dea seama că în acest fel distrug „tabloul de siguranțe” al sistemului de valori naționale. Vorbele lor sunt goale și lipsite de conținut național și poartă în ele caracterul unei „dezordini etice” a societății românești.

Concret:
– șeful SENATULUI, care până atunci „excela” în atacuri la adresa BRUXELLES-ului de această dată s-a „transformat” într-un aprig sprijinitor al liderilor de la NOUA ÎNALTĂ POARTĂ, cum o numea el cu ceva timp în urmă, supărat, în special, pentru menținerea M.C.V.
În schimb, pe linia „eșuării politice” ce-l caracterizează, a atacat, furibund justiția națională și serviciile naționale, sperând că acest gen antinațional de discurs l-ar ajuta în procesul – INCULPAT, pentru mărturie mincinoasă și altele. N-a ezitat să includă în expunerea sa și „fantoma comunismului”, dar în vremea căreia s-a școlit, dovedind, a câta oară, că demagogia este la modă, azi, în lumea politică românească.

– șeful „de CAMERĂ” l-a periat pe FUNCȚIONARUL de la BRUXELLES, cum că acesta „vorbește cu respect despre români”; Oare ce ar fi trebuit să vorbească respectivul?
Un discurs banal și anost, cum că românii să nu fie afectați de ritmurile (se poate citi VITEZELE) diferite, fără să vrea să înțeleagă faptul că dacă ROMÂNIA se află la „periferia” Uniunii Europene, asta este din cauza politicienilor români obscuri și neputincioși în a-și servi cu demnitate națiunea.

ȘTIȚI – politicieni români, U.E. a devenit, de fapt, un SISTEM SUPRANAȚIONAL, care are o componentă decizională camuflată democratic, și care, în acești zece ani a transformat ROMÂNIA într-o „pradă” pentru care „UNII” au pregătit „planuri” dintre cele mai diabolice.
ȚARA NOASTRĂ este „ROMÂNIA FURATĂ”, iar PREȘEDINTELE , în loc să vegheze la aplicarea a tot ce ne tot spunea el, cu „ROMÂNIA lucrului bine făcut”, declara în 2016 la întâlnirea N.A.T.O de la VARȘOVIA că țara noastră e neguvernamentabilă și coruptă…
Ce a zis „mister JUNCKER” în numele UNIUNII EUROPENE, când vecinul de la RĂSĂRIT a primit în dar de la celălalt, dar MARE VECIN, HARTA MOLDOVEI MARI, căci ai noștri lideri doar „au dat” din umeri?!

SĂ MAI ȘTIȚI – DEMNITATEA NAȚIONALĂ unește țara unor valori comune cu deschidere spre VIITOR, dar ea presupune în permanență consolidarea sentimentului de neam românesc cu menținerea „aprigă” a unor puternice și consecvente atitudini patriotice.
SĂ MAI ȘTIȚI, domnilor, că timp de veacuri s-a făurit o „ființare unitară” a tuturor românilor care a dus la constituirea patriei noastre unice.
SĂ MAI ȘTIȚI că factorul care a păstrat demnitatea națională l-au constituit românii înșiși și fără de care nu erau posibile – 24 IANUARIE 1859, 9 MAI 1877, 1 DECEMBRIE 1918 și toate „MARILE IZBÂMZI” ale românilor.
SĂ MAI ȘTIȚI, voi, LIDERI DE AZI – ATENȚIE (!) – că într-o conjunctură tare „încurcată”, ca cea actuală, NOI, ca NEAM cu DEMNITATE, vom progresa numai prin revenirea noastră la unitatea noastră demnă, cu istoria glorioasă și mai ales prin trezirea CONȘTIINȚEI DE SINE și a CULTURII SPECIFICE care dau IDENTITATE și DEMNITATE.

ÎN SFÂRȘIT – SPRE LUARE AMINTE – ȚARA și DEMNITATEA NAȚIONALĂ sunt ale noastre, ale celor mulți și nu ale unor derbedei ce s-au succedat vremelnic la putere, și SĂ MAI ȘTIȚI că NAȚIUNEA noastră a fost dintotdeauna echilibrată și înțeleaptă și s-a opus „sfărâmării și defăimării demnității naționale printr-un patriotism desăvârșit.

 

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

1 COMENTARIU

  1. AVETI PERFECTA DREPTATE ,SUNT UN CETATEAN AL ACESTEI TARI CARE A TRAIT TANAR FIIND SI SUB UN REGIM COMUNIST(dar patriot si iubitor de tara) SI CA ADULT SUB MAI MULTE REGIMURI DEMOCRATICE(dar tradatori si vanzatori de neam si tara) ,IMI ESTE RUSINE CA SUNTEM CONDUSI DE NISTE OAMENI CARE ISI DENIGREAZA TARA SI POPORUL (stiu ,ni-se aduce aminte ca noi i-am votat (eu,nu) dar si cu votul asta am vazut noi cum e)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.