Acasă Cultură Calitate. Notorietate. Inteligență. Merit sau, pe scurt, CNIM

Calitate. Notorietate. Inteligență. Merit sau, pe scurt, CNIM

780
Ne aflăm în Săptămâna Patimilor, dar ne bucurăm deopotrivă elevi și profesori de un zâmbet, unul plin de MERIT, deoarece medalia de bronz a Olimpiadei europene de Matematică pentru fete, desfășurată la Zurich, Elveția a fost adusă la Colegiul Național ”Ion Minulescu” de Ramona Deaconu din XII C.

Bucuria zâmbetului a fost împărtășită la Aeroportul Internațional Otopeni, acolo unde Directorul Carol Emil Kovacs, îndrumătorul ei, Dl Prof. Marius Perianu precum și o parte dintre colegi au așteptat cu un ropot de aplauze tânăra olimpică.

Redau câteva fraze ale colegei mele de cancelarie, Dna Prof. Sonia Ungureanu: (…)”Este greu sa redam in cuvinte respectul pe care ni-l trezeşte gândul la aceste rezultate, in spatele cărora se ascunde o munca de ani si ani, o strânsa colaborare elev profesor care in cele mai multe cazuri devine o relaţie copil-părinte, la care se adaugă renunţări si alegeri atât din partea elevilor, cat si din partea părinţilor si profesorilor îndrumători. Este greu sa redam in cuvinte mândria noastră ca suntem romani, ca suntem slătineni si ca suntem ,,minulescieni”, ca avem onoarea de a îmbogăţi panoul olimpicilor internaţionali ai scolii noastre cu inca un nume si inca un rezultat de mare valoare – RAMONA DEACONU, BRONZ la EGMO 2017!” (…)

Îl felicităm pe această cale pe Prof. Marius Perianu pentru reușită și îi dorim multă putere de muncă în pregătirea altor olimpici ”minulescieni”.  Acestea nu sunt singurele rezultate cu care se poate mândri Colegiul Național Ion Minulescu, școala din Slatina cu 46 de calificări la faza națională a Olimpiadelor, aproape la toate disciplinele.
Titlul poeziei A ”XI a Poruncă” a lui Minulescu rămâne un moto pentru aceste rezultate : ”Ascultă, privește și taci”, deoarece la Slatina putem să fim mândri că o școală are : Calitate. Notorietate. Inteligență. Merit sau, pe scurt, CNIM!

Prof. drd. teolog
Alin Bolboașă Șofaru
Colegiul Național ”Ion Minulescu” Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.