Acasă Actualitate PERCHEZIȚII LA OLT. Acțiuni în alte patru județe…

PERCHEZIȚII LA OLT. Acțiuni în alte patru județe…

219

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt efectuează 50 de percheziţii, pe raza județelor Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu, în două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru cauzarea unui prejudiciu de 14.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 28 martie a.c., poliţişti Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, cu sprijinul celor de la inspectoratele de poliţie judeţene Dolj, Ilfov și Giurgiu efectuează 50 de percheziţii, pe raza județelor Olt, Dolj, Ilfov și Giurgiu.
Perchezițiile se desfășoară în două dosare penale, aflate în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi evidenţiat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, de la firme tip fantomă, prin crearea uni circuit tip suveică. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a TVA și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 14.000.000 de lei. La sediul I.P.J. Olt, vor fi conduse la audieri 10 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.