Acasă Actualitate LONDRA – 22.03.2017. DE CE?

LONDRA – 22.03.2017. DE CE?

38310
Cu „ceva timp” în urmă, românul EMIL CIORAN, filozof renumit, pomenit cu tot mai mult respect, căci, cunoscător al realităților franceze, dar și europene, el făcea o „profeție” care adeverește „AZI”: „Pericolul galben și pericolul negru nu sunt incompatibile! Și unul, și celălalt reprezintă ceea ce trebuie să numim VIITORUL”.
Sau, spunem noi, cum CASANDRA n-a putut împiedica căderea TROIEI, se pare că nimeni nu va putea opri ca LUMEA – EUROPA să se confrunte cu TERORISMUL.

Dar, pentru a explica fenomenul și „implicațiile” sale „actuale”, trebuie să ne „întoarcem în timp”, căci numai așa găsim, măcar, o jumătate de ADEVĂR.
Astfel, ar trebui ca ENGLEZII și nu uite că după 1968, când guvernul laburist se pregătea să voteze legile contra discriminării, în MAREA BRITANIE s-a permis să intre, „fără control”, în fiecare an, 50 de mii de persoane. Ca urmare, cu trecerea timpului, creșterea populației acestei țări s-a făcut pe seama unei populații provenite din imigrație.
În consecință, AZI, LONDRA – capitală a unui fost vestit imperiu, are doar 45% din locuitorii ce sunt ALBI, de origine engleză, scoțiană sau verșă, restul fiind imigranți.

Mulți albi se retrag din zonele unde sunt dominați etnic și sunt apoi înlocuiți de alte minorități etnice. Astfel, în perioada 2001-2011, din LONDRA au plecat 620 de mii de albi – englezi băștinași au plecat și s-au așezat în alte zone.
Dacă în 2001, în MAREA BRITANIE, 9% din populație era neengleză, azi, numărul imigranților se ridică la 15% din care 3,5 milioane au venit în ultimii 10 ani. Ori, în acest ritm, în cel mult 3-4 decenii, albii englezi vor fi minoritari în țara lor. Fenomenul s-a petrecut cu aceeași amploare și în alte țări din EUROPA.

În FRANȚA, se instalează, anual, cca. 100 de mii de imigranți, astfel că în anul 1990, 9 milioane de oameni – 11,82% erau de origine nefranceză. Sub deviza afișată de unii lideri, că FRANȚA „are nevoie de sânge proaspăt”, orice încercare de a „controla” fenomenul fiind etichetată ca xenofobie, rasism, dar promovând „imigrația este o șansă”, s-a ajuns ca civilizația franceză să fie mai apropiată de cea a MAGREBULUI decât de cea a țărilor din ESTUL EUROPEI.

În GERMANIA, azi, 15 milioane din populație, adică aproape 20% (din totalul populației) provine din imigrație, căci ANGELA MERKEL declara la un moment dat: „Îmbătrânirea populației obligă GERMANIA să se deschidă către imigrație”.
Mai mult chiar, cancelarul spunea că în deceniul al III-lea al acestui secol, țara va avea 6,5 milioane de locuri de muncă libere și ca urmare, necesarul de imigranți va fi de 200 de mii pe an, și că, doar, de exemplu în 2012 a primit 180 de mii. Fie vorba între noi, că în anii 2015 sau 2016 numărul acestora a fost infinit mai mare, între care unii…

În BELGIA, 24% din populație este alcătuită din imigranți veniți din afara EUROPEI, în special. În SUEDIA, țara urmașă a VIKIMGILOR, din cele 9 milioane de locuitori, 1 milion provin din afara EUROPEI. Și NORVEGIA, la rându-i urmașă a VIKINGILOR, plătește din greu, cu 8,5 miliarde de EURO pentru imigranți nonoccidentali.
În ITALIA, în 2011, erau 4,6 milioane de imigranți LEGALI, dar dacă adăugăm pe cei care tot vin din Nordul AFRICII în ultimii ani, și care au locație tocmai această țară…

Exemplele pot continua, și toate întăresc certitudinea că EUROPA se află într-o puternică „defensivă demografică” și într-o accentuată îmbătrânire a populației, iar fenomenul migrației se va „lărgi” și spre EUROPA DE EST, cu noi veniți din ASIA și mai ales AFRICA, ce are AZI 856 milioane de locuitori (U.E are 500 milioane), pentru ca în 2050 să aibă 2 miliarde de cetățeni.
Explicația dată de cele mai multe ori, cum că „migrația este cruciada creșterii economice” nu poate justifica eșecul POLITICII MULTICULTURALE. Experți O.N.U vorbesc despre „MAREA ÎNLOCUIRE A POPULAȚIILOR” și că, urmare a scăderii natalității, EUROPA va cunoaște un periculos proces de scădere în anii „care vin”. Ca urmare, raportul dintre ACTIVI și PENSIONARI va scădea de la 4-5 la 2 și tocmai de aceea bătrânul continent va trebui „întinerit” până în 2025, cu 159 milioane de imigranți.
DAR, ATENȚIE (!), în acest mod CIVILIZAȚIA ALBĂ se va „micșora”, iar populația albă europeană va înceta să fie majoritară. Așadar, din nou ATENȚIE (!), este necesar ca LIDERII în MĂSURĂ, să gândească ce trebuie făcut pornind de la următoarele „ÎNTÂMPLĂRI”:

1. În EUROPA, statele prin liderii de până acum, n-au știut să se „replieze” ca urmare a bulversărilor economice și sociale petrecute în întreaga lume, tot mai „încâlcită”, care au adus sărăcie, inegalitate, populism, „inteligențe artificiale”, șomaj, demoralizare etc.

2. Creșterea tensiunilor fără seamăn la nivelul puterilor de azi, regionale – S.U.A, RUSIA, CHINA, IRAN, INDIA, PAKISTAN, JAPONIA, care îmbină, tot mai frecvent acțiuni de „represalii” economice, diplomatice, propagandă, „război rece” și uneori chiar conflicte militare, fie „DIRECTE”, fie „INDIRECTE”, însoțite de o escaladă a înarmărilor militare, inclusiv nucleare.

3. Apariția unor GRUPURI care se suprapun guvernelor naționale ce conduc la o accentuată lipsă de încredere a popoarelor în conducătorii naționali care au efecte dăunătoare în domeniile vieții politice-economice-sociale, sănătate, educație, locuințe, politică externă etc…

4. Toate „cele de mai sus” vor determina o creștere a tensiunilor între state și în interiorul statelor, care vor ÎNCETINI PROGRESUL în timp ce TERORISMUL va spori și va fi tot mai greu să i se facă față.

CONCLUZIA firească pentru LIDERII întregii lumi: „FERIȚI OMENIREA SĂ ÎNOATE ÎNTR-UN OCEAN DE INSTABILITATE!”

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – OLT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.