Acasă Administrație Iulică Oane, un primar implicat. Proiecte pentru Corabia

Iulică Oane, un primar implicat. Proiecte pentru Corabia

2921

Corabia este un oraş cu multă istorie, este un oraş care, în ultimii ani, a cunoscut schimbarea în bine. Şi asta datorită primarului Iulică Oane, care a făcut un crez din implicarea în proiecte ce au menirea de a dezvolta urbea de la Dunăre. Pe agenda acestuia se află proiecte privind realibilitări, încheieri de proiecte, asfaltări, continuarea construirii blocului ANL, şi nu numai. Primăria Corabia îşi respectă cetăţenii, iar acest lucru nu este doar un punct pe fişa postului, ci este o promisiune făcută de cei care, zi de zi, lucrează pentru ca oraşul Corabia să strălucească, aşa cum a strălucit mereu în paginile manualelor de istorie şi geografie. Vă invităm să vedeţi ce are primarul Iulică Oane pe agenda sa, precum şi viziunea pentru o comunitate dezoltată…

Bilanţul pe anul 2016 
Orice primar, la sfârşitul unui an calendaristic, trage linie pentru a vedea ce a realizat. Anul 2016 fost anul în care majoritatea corăbienilor i-au confirmat primarului Iulică Oane că sunt mulţumiţi de modul cum i-a reprezentat în primii patru ani, de când l-au ales primar al oraşului Corabia, şi i-au încredinţat un alt mandat, pentru a duce la sfârşit proiectele începute şi pentru a continua dezvoltarea economico-socială a oraşului Corabia. În acest context, primarul Oane a spus:

„A fost anul în care s-au încheiat toate proiectele pe fonduri europene pe care le-am accesat şi cu ajutorul cărora speram să schimbăm în bine viaţa locuitorilor urbei noastre. E vorba de Portul Turistic, cetatea Sucidava, Bursa de Peşte, Adăpostul canin, Reabilitarea Parcului şi a Stadionului Sansiro, Reabilitarea Ambulatoriului şi a Pieţei Vechi. Asfaltări şi balastări de străzi, precum şi reparaţia unor trotuare. Reabilitarea şi eficientizarea iluminatului stradal şi multe alte realizări care au adus oraşul nostru pe primele locuri în privinţa accesării de fonduri europene. În 2016, a continuat şi extinderea reţelei de gaze, foarte mulţi cetăţeni fiind racordaţi în această perioadă şi pot spune că există o cerere imensă din partea populaţiei pentru a se racorda la reţeaua de gaz. Tot în acest an, s-a finalizat şi alimentarea cu apa în cartierele Celei şi Silişteoara. Am încercat în aceşti ani să implementez o administraţie transparentă, îndreptată spre nevoile reale ale comunităţii noastre locale, o administraţie bazată pe gestionarea cu responsabilitate a fiecărui leu pe care l-am avut la dispoziţie, gândind dezvoltarea oraşului spre viitor, pe activităţi distincte: investiţii în infrastructură, modernizarea unor obiective importante pentru oraş, cultură, învăţământ, sport etc. Nu sunt un om al vorbelor, ci unul al faptelor, căci doar faptele sunt cele care rămân în urma noastră.”

Agendă încărcată
Un primar gospodar şi organizat, aşa cum este Iulică Oane, are şi o agendă bine pusă la punct, cu planuri şi iniţiative. 2017 este un an important pentru Corabia, deoarece, pe agenda primarului se regăsesc proiecte care sunt în derulare, care trebuie terminate cu bine şi sunt şi proiecte noi pe care administraţia locală doreşte să le implementeze cu ajutorul fondurilor europene sau guvernamentale.

„Aşteptam finalizarea proiectului asfaltării DC 124, precum şi terminarea blocului ANL din târg. Se va finaliza şi proiectul „Locuinţe pentru romi” şi speram să încheiem până la sfârşitul anului şi reabilitarea Casei de Cultură.
Ca proiecte de viitor vă pot enumera:
– Reabilitarea, consolidarea şi dotarea sediului Primăriei Corabia
– Reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a şcolii „ Virgil Mazilescu”
– Reabilitare, modernizare şi asfaltări de străzi în oraşul Corabia.
– Asfaltarea DC 126 – spre cartierul Vârtop.
– Consolidare, reabilitare termică şi eficientizare energetică a Spitalului Orăşenesc Corabia
– Reabilitare bază sportivă CSS Corabia
– Procurarea unei autoutilitare pentru serviciul voluntar de pompieri.
– Eficientizare energetică pentru Colegiul Cuza şi Colegiul Danubius.
– Procurarea unei autospeciale pentru curăţirea căilor publice, ce va fi dotată şi cu lamă pentru deszăpezire
– Continuarea construcţiei blocului ANL ( întreruptă de 10 ani)
– În 2017, va începe şi proiectul de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apa şi canalizare în Corabia, prin Compania de Apă Olt.
Proiecte avem, sperăm să putem obţine şi banii necesari derulării lor. Proiectele noastre, cu toate cheltuielile aferente, au fost gândite mereu sub forma sustenabilităţii economice, fără cheltuieli nelalocul lor, fiind într-o continuă căutare de noi surse de finanţare pentru investiţii, prin proiecte din fonduri europene, programe naţionale etc.”, spune Iulică Oane.

Corbia, oraş turistic
În ultima vreme, Corabia s-a schimbat în bine, iar această urbe prezintă interes şi pentru turişti, care se arată din ce în ce mai interesaţi de oraşul de la Dunăre. Municipalitatea are planuri mari în ceea ce priveşte obiectivele turistice, iar despre asta Iulică Oane ne spune:
„Da, Corabia este port la Dunăre şi prin aceasta sperăm să dezvoltăm oraşul şi din punct de vedere turistic. În acest sens, am realizat proiectul portului turistic şi de agrement, unde sperăm că vor ancora vase cu turişti dornici să viziteze şi frumoasele noastre meleaguri. Acest proiect este strâns legat şi de reabilitarea Cetăţii Sucidava şi, de ce nu, de Reabilitarea Casei de Cultură. Deci, turiştii au ce vizita în oraşul nostru, pot face o plimbare pe Dunăre, pot vizita centrul oraşului, Catedrala Sfânta Treime, Casa de Cultură, Cetatea Sucidava şi pot rămâne cu amintiri de neuitat din oraşul nostru.”

Primăria recunoaşte eroii
Recent, Primăria Corabia a sărbătorit centenarul unui erou al urbei. Acesta este Iulian Barbu, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Sergentul în rezervă a fost încorporat în data de 01.03.1939 şi a făcut parte din Regimentul 10 Sibiu. Pentru primarul Iulică Oane a fost o onoare să recompenseze, fie şi simbolic, un om care a ţinut arma în mână, pentru a-şi apăra pământul românesc:

„Un primar trebuie să fie mândru că pe raza localităţii pe care o păstoreşte trăieşte încă un brav veteran de război care, cu arma-n mâna a luptat în Cel de-al II-lea Război Mondial. Recunoştinţa faţă de meritele dansului nu este niciodată pe măsura abnegaţiei, dăruirii şi devotamentului cu care şi-a făcut datoria sub Drapelul de luptă al Oştirii Române. Să-i dea bunul Dumnezeu multă sănătate domnului Iulian Barbu, concetăţeanul nostru!”

Pentru confortul cetăţenilor
Recent, administraţia locală a oraşului Corabia a anunţat că cetăţenii îşi pot plăti taxele şi impozitele şi online, lucru care va face ca aglomeraţia să dispară de la ghişee. Cetăţenii îşi vor putea plăti rapid impozitele şi taxele pe platforma online Ghişeul.ro.

„Eu cred că acest lucru nu poate să fie decât benefic pentru cetăţenii noştri, pentru că se evită aglomeraţia de la ghişeul instituţiei. Este vorba de confort, de rapiditate, taxele se pot plăti oricând şi oriunde, într-un mediu total securizat, prin utilizarea unui card bancar valabil, comisionul pentru această tranzacţie fiind zero”, a spus Oane despre acest fapt.

Mesajul primarului Iulică Oane pentru corăbieni
„M-am bucurat de sprijinul şi încrederea corăbienilor încă din anul 2012, când am devenit primar al acestui oraş, alături de o echipă credibilă şi dornică de a schimba faţa localităţii prin proiecte şi programe, dar şi prin folosirea banului public eficient şi corect, în interesul cetăţeanului. Am păstrat o bună legătură cu cetăţenii pentru că ei cunosc cel mai bine problemele oraşului. Uşa mea le este deschisă, tot timpul şi încerc să le rezolv cât mai bine problemele.
Nu am uitat niciodată că sunt primar prin voinţa concetăţenilor mei, nu am uitat niciodată că, înainte de toate, sunt corabian şi trebuie să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru că oraşul nostru să se dezvolte. Aici, m-am născut, aici, am copilărit, aici, am fost la şcoală, aici, am prieteni, aici, trăiesc împreună cu familia mea. Aşa cum fiecare bun gospodar se preocupă să-şi pună la punct casa şi gospodăria, şi eu doresc să văd oraşul Corabia tot mai bine amenajat, tot mai frumos, tot mai dezvoltat.
Oraşul nostru trebuie să devină un oraş în care copiii noştri vor trăi cu drag, fiindcă vor avea aici tot ce şi-ar dori: un oraş pus la punct, cu locuri de muncă, un oraş cu o comunitate în care fiecare trăieşte frumos, în pace cu ceilalţi. Sunt convins că toţi corabienii doresc acelaşi lucru, iar împreună, ca o mare familie, an de an, vom pune tot mai bine la punct Corabia, nu doar pentru noi, cei de azi, dar, mai ales, pentru generaţiile viitoare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.