Acasă Editorial De unde trebuie să înceapă ION TOMA

De unde trebuie să înceapă ION TOMA

325

Au trecut câteva zile de când, în cadrul procesului de reorganizare internă a Partidului Mișcarea Populară, Ion Toma a fost desemnat să preia conducerea organizației județene Olt.
Un partid care are de partea sa o echipă de oameni unde se regăsește, în zona stării de spirit, altceva decât la combatanții consacrați de pe stânga, de pe dreapta, aflat, deocamdată, la început de drum.
În condițiile actuale, date de începutul de an unde sămânța neîncrederii a rodit pe pământul fertil al actualei puteri, o alternativă politică se impune pentru că cei care și-au pierdut încrederea au nevoie de un punct de sprijin, de altceva decât li s-a oferit în mod consacrat. Chiar și la Olt.

ION TOMA – o personalitate poltică de nivel național, vizionar, din multe puncte de vedere, cu veleități de lider, este omul care poate, aici, la Olt, să construiască ceea ce, din păcate, liberalismul refuză de câțiva ani buni să facă: opoziție la puterea pesedistă! Nu e ușor, într-un județ unde domină, dacă nu o forță, măcar impresia generală potrivit căreia: nu e nimic de făcut, nimic de schimbat. Având de partea sa o capacitate înnăscută de organizator, Ion Toma poate pune, la Olt, fundația conceptului de opoziție! Cea care, din păcate, nu mai există din vremea când Darius Vâlcov era evacuat, cu ajutorul sistemului de urgență – 112, din sala mare de ședințe de la Consiliul Județean Olt. O evacuare eșuată, căci, în cel mai scurt timp, acesta a trecut cu arme și ceva bagaje, din zona resursei umane, exact în mijlocul sistemului…
Pare că va fi greu să convingi că munții pot fi mutați din loc, că cineva mai poate juca, cu succes, rolul lui David în bătălia sa cu emblema actualizată a lui Goliat. Aici nu e vorba de strategii politice, neapărat de concepte revoluționare și de impunerea unui alt mod de comunicare, mai aproape de cei aflați în opoziție civică cu puterea de astăzi, care insistă dulce-amar să ne convingă de bunele intenții ale lui Florin Iordache, cât și de ignoranța celor care au ieșit în Piața Victoriei.
Ion Toma e capabil de un proiect politic la nivel județean, nu numai în planul conjuncturilor de moment, descrise două rânduri mai sus. Are în dreptul său suficiente argumente pentru a strânge, în jurul unei idei, o echipă de tineri, așa cum a mai făcut-o, în nenumărate rânduri, cu succes, până acum…
Rămâne de văzut când va fi ziua în care acest proiect va începe, căci, imediat după asta, în jurul său vor veni, așa, ca de la sine, oamenii care cred și-n altceva decât li se oferă în prezent, și nu gândesc că dacă acționează așa săvârșesc un delict de opinie raportat la puterea de acum.
Toma poate crea aici, la nivelul județului Olt, chiar un model de reformă a spațiului politic. Multe lucruri îi sunt la îndemână, iar dacă, până acum, nu s-a întâmplat asta, ține și de conjunctura astrală. Rar vezi, în spațiul politic european, și poate mai departe de aici, o putere care reușește, după o lună de guvernare, să demonstreze public cât de necesară este opoziția, tocmai la cei cărora beția puterii le-a adus atâtea probleme în paradis.

Cu Toma președinte, PMP-ul de la Olt poate intra în rolul actorului principal al opoziției de astăzi. Poate chiar independent de structura politică, grupul de tineri care se va atașa proiectului politic al lui Ion Toma, va fi, cum s-a mai întâmplat, rezervorul de cadre pentru o scenă blocată în zona resursei umane, acolo unde e chiar marea problemă a societății politice românești..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.