Acasă Actualitate PATRIA A PRIORI

PATRIA A PRIORI

128

Nu este deloc devreme ca de pe acum să pregătim „ANUL 1918” – (2018) – ca excepţional moment de sărbătoare, dar mai ales ca MOMENT de reflecţie, de evaluare şi proiecţie…

La un asemenea moment m-am gândit, când, prin ultimele două articole apreciam că este cazul să cer clasei politice din ţara noastră „SĂ SE TREZEASCĂ”. Credeam că  „SUBÎNŢELESUL” va fi bine înţeles de către cei care pretind că „veghează” la destinele ROMÂNIEI. Din păcate, se pare că aşteptările sunt zadarnice, căci, pentru ei „PATRIA A PRIORI” nu există, nu este înţeles, căci, pentru ei PATRIOTISMUL şi SERVIREA INTERSESELOR NAŢIONALE „au încetat”.

Constat cu amărăciune că LIDERII ROMÂNIEI nu pricep că lumea este în curs de „schimbare” declanşând un nou „război rece” cu noi „presupuneri” care pot echivala pentru ţara noastră cu un mesaj grav prin implicaţii. Mai mult chiar, „pregătirile strategice” de o parte şi de alta evidenţiază clar că epoca de pace a EUROPEI – past 1945 este pe cale să expire.
În acest timp, LA NOI, din cauza micimii, prostiei, lăcomiei, corupţiei oamenilor politici care s-au perindat la „cârmă” după 1989, ROMÂNIA se află într-o accentuată stare de izolare. Mizeria internă a generat şi generază pericole dintre cele mai grave, zi de zi, având în vedere că întreaga clasă politică se comportă ca nişte „mercenari politici” cu proaste deprinderi.
Indivizi, ca nişte patrioţi-caricaturi, care n-au înfăptuit nimic concret-pozitiv, pentru ţară, care în aceste zile pierd tot mai mult susţinerea populară, dar care parcă spălaţi pe creier, au condus şi conduc ţara prin decizii contrare interesului naţional.

Nu întâmplător, „ultimele legiferări” sunt date în numele unora „care-i cumpără” şi, ca urmare, te întrebi ce alte matrapazlâcuri vor fi acoperite sau „legitimate”?
Pe măsura „trecerii timpului”, cei mulţi sunt tot mai nedumeriţi şi nu înţeleg cum este posibil ca liderii, fie aleşi, fie nealeşi, să provoace un veritabil dezastru naţional care, este posibil ca peste câţiva ani, să afecteze integritatea ROMÂNIE.
Oricât curaj şi-ar face politicienii de vârf, pe această temă, un adevăr este cert – ROMÂNIA este un stat IZOLAT. Tocmai pe acest fond mi-am permis uneori să-i etichetez pe UNII, fie „proști”, fie „ticăloşi”, dar le reamintesc din nou că asupra PATRIEI sunt „aţintiţi” OCHI dinspre EST, VEST, SUD şi chiar din S-V şi N.

De ce TICĂLOŞI?
Simplu; pentru că aproape zilnic nişte NEICA NIMENI ajunşi la vârf, din întâmplare sau conjuncturi aranjate, atacă aşa-zisele „INSTITUŢII DE FORŢĂ” îndeosebi SRI sperând că le pot pune cu „botul pe labe” astfel ca ei să-şi uşureze „trecutul împovărător penal”, dar fără să-i intereseze faptul că pentru ţară consecinţele pot fi distrugătoate. Câtă dreptate avea, parcă, CIORAN, care spunea: „Numai românii se lichidează în faţa lor înşişi”.

De ce PROŞTI?
a.) Pentru că „OCCIDENTUL”, speră unii, nu va permite să ajungem „de râs”. Chiar așa? Care Occident? NATO? U.E? FRANȚA? GERMANIA? TRUMP? Numai că toate, cu problemele lor interne grave, nu mai funcționează. Mai bine ar pătrunde sensul spuselor lui IORGA: „ Lecțiile de istorie nu oferă soluții pentru practică, dar fac sufletul celor care se pătrund de învățămintele ei” și parcă ar fi avut în vedere avertismentul lui Marx: „ISTORIA se repetă. Prima dată ca tragedie”, sau mai pe românește spunem noi „să nu se repete istoria noastră ca dramă”.
b.) Pentru că „întâmplările cu VECINII” sunt uneori de grosolonie, impardonabile, fără precedent în ceea ce ne privește. Le-am putea „interpreta” în sensul că după 1989 ACORDUL DE LA HELSINKI – 1975 – a  intrat, într-un fel de „silenzio stampa”. Nu se mai vorbește niciunde că între cele 10 articole ale sale, 3 din ele, mai exact 1, 3 și 4 – respectiv: respectarea drepturilor interne ale suveranității; inviolabilitatea frontierelor; integritatea teritorială a statelor, constituie „cartea de căpătâi” a O.S.C.E.

S-a uitat! De ce oare? Sper că autoritățile de la București înțeleg despre ce e vorba… Sau nu?
Un lucru e sigur, din păcate: acela că guvernanții, politicienii, în toți acești ani, au adus ROMÂNIA în situația unei țări slabe, singure, iar „milogeala” față de BRUXELLES și ALTE CAPITALE o vor slăbi și mai mult, rămânând și mai singură în viitor.

Iar VOI – MULȚI din MEDIA, v-ați transformat tot mai mult într-un RELEU al unui continuu „război al dezinformării”, contribuind, în mod ticălos, la „izolarea informațională” a întregului popor. Miza esențială a acestui război este de-a dreptul ticăloasă și după cum se vede în aceste zile, este „dezbinarea națională” prin manipularea informării cu sprijinul unor politicieni la fel de ticăloși.
Aș putea să continui ANALIZA cu „MULTE”, dar cred că este SUFICIENT PENTRU A ÎNȚELEGE! Deci, TREZIȚI-VĂ, căci „misiunea ROMÂNIEI trebuie să ne fie mai scumpă decât toată istoria universală”, cum reflecta Emil Cioran cu privire la țara noastră!

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.