Acasă Actualitate Florin Iordache pleacă de la Justiție!

Florin Iordache pleacă de la Justiție!

185

Ziua de joi, 9 februarie 2017 aduce demisia din funcția de ministru al Justiției a deputatului de Olt, Florin Iordache. Un gest previzibil, dat de toate controversele din spațiul public ale ultimelor două săptămâni.

Este o demisie, și nu o demitere.. până la urmă. Dar, cu certitudine, rezultată și în urma presiunilor făcute dinspre premierul Sorin Grindeanu. Mandatul lui Iordache la Justiție a început pe 4 ianuarie a.c. și este unul dintre cele mai scurte la acest minister. După încetarea relațiilor efective cu ministerul pe care l-a gestionat, Iordache revine în Camera Deputaților, acolo unde-și continuă al cincelea mandat. Anterior alegerii sale în Parlamentul României, pentru prima dată, în anul 2000, demnitarul a fost viceprimarul municipiului Caracal, validat atunci din partea Partidului Socialist, condus, la nivel central, de Ilie Verdeț, iar la nivel județean de Gheorghe Anghel.

Două demisii din Guvernul Grindeanu, ambele ale unor demnitari olteni: Florin Jianu – Mediul de Afaceri și Florin Iordache – Ministrul Justiției…

Iată cum și-a argumentat fostul ministru decizia luată în decursul acestei zile: ”De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.