Acasă Actualitate Din „ISTORIA POPORULUI ROMÂN” – ediţia 2017

Din „ISTORIA POPORULUI ROMÂN” – ediţia 2017

135

„După peste 20 de secole de istorie glorioasă, în anul de graţie 2017, politicienii ticăloşi au divizat ROMÂNIA. Duşmanii îşi freacă mâinile, prietenii deplâng”.

ULTIMUL CAPITOL al ediţiei: PROSTIA, LA BUTOANE
Toată NEBUNIA NAŢIONALĂ creată de OUG nr 13/2017 privind corecturile la CODURI este consecinţa pristiei capitale generată de „AUTORI” ce au acţionat premeditat sub sintagma „TOTUL SAU NIMIC”. Autorii văzuţi şi nevăzuţi au vrut, probabil, să curme soluţionarea juridică în diverse cazuri, punând la cale un „TÂRG” cu privire la lege prin care să calce în picioare principii morale şi juridice.
La început, m-a amuzat, dar mai apoi, m-a îngrijorat gândindu-mă câtă PROSTIE s-a acumulat pe scena politică autohtonă, motiv pentru care mi-am propus să fac fără ură şi părtinire un inventar al acesteia.

1. Politica s-a împletit din plin cu CORUPŢIA încât asistăm azi la o puternică „STARE DE ŞOC” în ţară pe fondul unei indignări generale în creştere şi care, în aceste zile, a luat proporţii nemaiîntâlnire, uimind întreaga lume.
2. Prostia celor de „la butoane”, cât şi a altora, de fapt, a tuturor politicienilor, se bazează, în principal, pe un ANALFABETISM PROFESIONAL FUNCŢIONAL DĂUNĂTOR, tot mai accentuat, pe când în aceste zile s-a născut un nou concept specific românesc – PROSTIA POLITICĂ A POLITICIENILOR, pornită, probabil, de la zicala „PROSTUL NU E PROST DESTUL, DACĂ NU E ŞI FUDUL”.
3. Tot mai accentuat se manifestă lipsa capacităţii de gândire, de comunciare şi de acţiune. Pe acest fond, s-a depreciat total capacitatea de a asculta – dialoga, iar abilităţile de claritate, umor şi cordialitate au dispărut. Sunt însă la modă perorații smechere, ironii de prost-gust, hârjoane băşcălioase caracteristice celor care se cred mari mahări.
4. Prostia celor „Sus-Puși” a anihilat reacția la situațiile vitale pentru popor, pentru suveranitatea, independența și chiar INTEGRITATEA TERITORIALĂ, ba, dimpotrivă, întrețin un CONFLICT ROMÂNO-ROMÂN.
5. Luările de poziții, interviurile, discursurile politicienilor au devenit tot mai agresive și sunt pline de „VID”, vorbitorii se răstesc la preopinent, iar ei vorbesc mult și nu spun nimic, cu excepția cazurilor când utilizează bășcălia și injuriile. Prostul își închipuie că un discurs eficient trebuie să fie răstit, fără să lase loc altor variante pentru că EL n-are spațiu mintal pentru alte opinii.

6. Prostia liderilor mai mari sau mai mici presupune și grave carențe în cunoașterea până și a limbii materne cu predilecție a GENURILOR care le pune în valoare „micimea intelectuală”, atât a lor, cât și a „prostiei dâmbovițene”.
7. Dimensiunile prostiei s-au amplificat tot mereu, încât EI socotesc că ne vor „domina perpetuu” pe noi cei mulți, fiind infailibili și crezând că au întotdeauna dreptate, fapt pentru care se manifestă „suvern și impertinent” și ca stăpâni pe semenii lor.
8. Au asimilat „CORUPȚIA LOR PERSONALĂ” cu un termen tot mai la ordinea zilei, acela de „VICTIMĂ POLITICĂ” acuzând „sistemul” ale cărui reguli și norme de funcționare sunt chipurile nedemocratice. Adevărul este, însă, că POLITICIENUL ROMÂN, de la STÂNGA la DREAPTA, și-a atribuit pe lângă calitatea de „colecționar de putere” și calitatea de colecționar de terenuri, mașini, imobile, bijuterii, ceasuri, conturi etc.
9. Mai la toți, funcția și munca politică în interesul națiunii au încetat să fie prioritățile normale ci un HOBBY, în timp ce „obiectivul esențial” este bunăstarea personală și căpătuiala privată după principiul „a te descurca înseamnă a fi inteligent”.
10. Prostia și corupția au luat locul virtuților obligatorii caracteristice adevăratului politician – onestitatea, competența – inclusiv juridică, credibilitatea, motivația politico-profesională reală și mai ales dorința de a face bine națiunii tale.

DAR, revenind la ceea ce se petrece, întrebarea este:
– Cum se poate debloca actuala „SITUAȚIE”?

Răspuns: – UN GUVERN PSD trebuie să guverneze pentru a-și îndeplini programul „ducându-și crucea”, dar care să se lipsească, nu doar de MINISTRUL de la JUSTIȚIE, ci și de miniștrii care au avizat O.U.G. Nr. 13, și cei incompetenți, mai ales că unii au probleme penale.
O asemenea SOLUȚIE trebuie acceptată și de PREȘEDINTE și de liderii partidelor, cu avizul STRĂZII care trebuie asigurată că TOTUL SE VA „NORMALIZA”.
Altfel, VIITORUL nu va arăta bine! Chiar și fără O.U.G 13. PUNCT!

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.