Acasă Politic PSD Olt reacţionează! Prin Marius Oprescu

PSD Olt reacţionează! Prin Marius Oprescu

5852

În legătură cu ultimele evenimente derulate la nivel naţional – protestele succesive derulate în stradă, urmare a adoptării celor două ordonanţe de Urgenţă – Graţierea şi Codurile Penale, la nivelul judeţului Olt, prima reacţie din zona PSD îi aparţine lui Marius Oprescu, preşedinte executiv şi al CJ.

„Este dreptul fiecărui cetăţean să se exprime, sunt normale aceste proteste, dar deranjantă este imixtiunea altor instituţii care nu au dreptul să facă astfel de lucruri în politică şi în legiferarea din România. Cred că, din păcate, în ţara noastră s-a uitat de separarea puterilor în stat şi iată că unele puteri, aşa cum declara un alt coleg de partid, au devenit mai puternice decât altele, indicând Parlamentului şi Guvernului României ce ordonanţe să adopte şi ce hotărâri să ia. Asta e deranjant şi, din punctul meu, inadmisibil, dacă tot vorbim de un stat de drept şi continuarea unei politici normale pentru a ne transforma într-un stat liber şi independent.”

„În ceea ce priveşte adoptarea făcută de Guvern, circulă foarte multe variante de manipulare în spaţiul public şi, mai ales, prin media. Referitor la graţiere, aş vrea să înţelegem că proiectul de hotărâre al graţierii a fost trimis în Parlamentul României, este treaba acestuia ce va face, şi nu l-a adoptat Guvernul. Aşadar, acolo poate fi amendat sau îmbunătăţit acel proiect, având în vedere că toată lumea are reprezentanţi trimişi să-şi facă datoria. Mai departe, în ceea ce priveşte modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, vă pot spune că sunt nişte lucruri care s-au îndreptat în baza deciziilor CCR. Aşadar, CCR a venit cu nişte decizii pe care Guvernul avea obligaţia să le pună în aplicare. Mai mult, să nu uităm că şi anul trecut au fost adoptate o serie de modificări ale Codului Penal, mult mai multe decât acum, şi tot prin hotărâre de guvern. Şi atunci, le-au pus o jumătate de oră pe site, s-a făcut o dezbatere în grabă, le-au trecut golăneşte, iar astăyi ne vorbesc despre lucrurile care s-au întâmplat în mod corect şi absolut legal, în seara zilei de 31 ianuarie. Aşadar, e vorba de transpunerea în lege a unor decizii ale CCR-ului .”

În altă odine de idei, referitor la demisia înaintată de ministrul Mediului de Afaceri – slătineanul Florin Jianu, acelaşi Marius Oprescu e precizat:
„Din câte ştiu, domnul Florin Jianu a avut câteva probleme cu fondurile europene. Să nu cumva să fie o frică a dânsului de scheleţii pe care îi are în dulap. Iar în acest caz, consider că numirea sa în actualul guvern a fost într-adevăr o greşeală făcută de cei care l-au susţinut. Personal, vă pot confirma că Organizaţia Olt nu a făcut-o”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.