Acasă Actualitate Jandarmii olteni, primii la agheasmă!

Jandarmii olteni, primii la agheasmă!

135

Jandarmeria Olt va asigura în perioada 6 – 8 ianuarie 2017 ordinea publică la manifestările religioase organizate cu ocazia sărbătoririi Botezului Domnului și a Sfântului Ioan Botezătorul, la care se preconizează participarea unui număr mare de credincioşi.

Pentru asigurarea climatului de normalitate publică şi prevenirea producerii unor evenimente de natură a perturba buna desfăşurare a procesiunilor religioase, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor asigura măsurile de ordine pe timpul afluirii/ defluirii enoriaşilor la/de la lăcaşurile de cult, cât  şi pe timpul desfăşurării slujbelor şi manifestărilor religioase.
Jandarmii olteni vor asigura ordinea publică la Catedrala Episcopală din municipiul Slatina, Mănăstirea Brâncoveni, la manifestările „Botezul Cailor”, „Încuratul Cailor de Bobotează”și ”Botezul Animalelor” organizate în localităţile Slătioara, Ghimpeţeni, Nicolae Titulescu, respectiv Vâlcele.

Totodată, efective de jandarmi vor participa în sistem integrat la măsuri de ordine în zona celorlalte lăcaşuri de cult din judeţul Olt şi vor fi organizate echipaje de intervenţie, pregătite să intervină operativ la solicitările cetăţenilor, precum şi în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmi aflate în misiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.