Acasă Actualitate Drept la replică – „SCRISOARE DESCHISĂ”

Drept la replică – „SCRISOARE DESCHISĂ”

198

În legătură cu articolul „SCRISOARE DESCHISĂ” (http://ziaruldeolt.ro/2016/11/22/scrisoare-deschisa-domnilor-vanatori-membrii-ajvps-olt/), publicat în Ziarul de Olt din data de 21.XI.2016, îi mulțumesc cititorului Șelaru pentru amplul comentariu făcut pe internet – www.ziaruldeolt.ro.
Aș vrea, totuși, ca atât dânsul, cât și ceilalți cititori, să cunoască unele considerente care au stat la baza scrierii articolului, și anume:

– Am vrut ca într-o formă amuzantă, care să-l atragă pe cititor, să prezint o problemă foarte importantă și anume riscul înstrăinării pădurilor, din cauza gafelor legislative existente în prezent;
– Din cauza gafelor legislative, astăzi 40% din terenul arabil al României, nu mai aparține românilor, ba nici măcar, numai cetățenilor Uniunii Europene;
– Aceleași gafe legislative lasă de izbeliște pădurile și pe proprietarii lor, fără a-i proteja, fapt pentru care, în timp, și pădurile vor fi cumpărate – pe mai nimic – așa că și acetsea vor aparține străinilor, într-o proporție din ce în ce mai mare;
– Mă așteptam ca cititorii – ca dl. vânător Șelaru – să propună, sau chiar să ceară, factorilor de decizie legislativă, să protejeze proprietarii români de păduri, prin acordarea unor subvenții, care să-i motiveze pe proprietari, să întrețină pădurea și să nu o înstrăineze.

Dacă la un hectar de teren arabil, care dă produse agricole, statul oferă o indemnizație de 165 euro/an, la pădure, care nu dă producție agricolă, statul nu oferă nimic, dar pretinde plata impozitului anual;
– Este o problemă și faptul că se organizează vânători în pădurile, proprietate privată, fără a se cere acceptul sau măcar a-l anunța pe proprietar, ceea ce constituie o încălcare flagrantă a proprietății private, cu atât mai mult cu cât statul are suprafețe mari de păduri, unde pot fi organizate partide de vânătoare… dar această problemă este de mai mică importanță.

victor_constantin_portret_ghita_bobicaLăsând la o parte micile întâmplări, oarecum amuzante, și unele vorbe de duh, care au avut rolul de a atrage, cât mai mulți cititori, pe care să-i destindă și să-i amuze, articolul se adresează, în special, factorilor de influență și decizie, la nivel județean și național, dorindu-se a fi un semnal de alarmă.

SLATINA
5.XII.2016

VICTOR CONSTANTIN

Articolul precedentNE CER VAMPIRII SĂ-I VOTĂM!
Articolul următorU.P.U – Spitalul Județean Olt – unitate sanitară fanion a județului și nu numai

1 COMENTARIU

  1. Mda ! Amuzanta abordare, domnule Constantin ! Este lesne de inteles ca nu autenticul Selaru a scris precedentul comentariu (mi-a facut placere acest pseudonim, datorita „bunului-renume” de care se bucura acest personaj printre vanatori), ci doar un pasionat de vanatoare de pe aceste meleaguri. Initial, am crezut ca sunteti unul din activistii ecologisti care in aceste vremuri vor sa transforme vanatoarea intr-o simpla actiune de tragere la talere si simpla detinere de arme. Totusi, nu pot sa inteleg lunga bataie de sa, pe care sa o priceapa nu stiu care cal, dorita de dvs: stop vanatorilor/acordarea de subventii. Sa stiti domnule Constantin, o proprietate neingradita nu inseamna ca orice persoana care doreste sa treaca peste ea, nu o poate face. Ingradirea transmite mesajul interdictiei, ceea ce bineinteles, nu este cazul aici. Chiar si asa, va reamintesc faptul ca sunteti proprietar pe o suprafata de teren impadurita si nu pe animalele salbatice ce salasluiesc pe acest teren. Unul din principalele roluri ale practicarii vanatorii este si cel de a proteja animalele salbatice si de proteja perpetuarea diverselor specii de animale salbatice. Desigur, avem si multe exemple negative care pot sa vina in contradictie cu ceea ce am spus mai sus, insa nu putem generaliza ! Cat despre instrainarea padurilor acestei tari, vreau sa stiti ca si pe mine ma intristeaza !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here