Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

132

Tot la Mărunţei, tot aceeaşi femeie, tot aceeaşi fântână
După ce, pe 23 septembrie 2015, o femeie în vârstă de 64 de ani, s-a aruncat într-o fântână publică din comuna Mărunţei, aceeasta a… recidivat. Tot în aceeaşi fântână. Astfel, pompierii slătineni au intervenit sâmbătă, 12 noiembrie, în jurul orei 20.00, în comuna menţionată, sat Bălăneşti, pentru salvarea femeii, care s-a aruncat în fântână. Aceştia s-au deplasat la locul respectiv cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD, în sprijin fiind solicitat şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă. Femeia a fost găsită de salvatori în fântâna cu o adâncime de aproximativ opt metri şi diametrul de un metru, stând în apa care avea o adâncimea de aproximativ 1,5 metri. Bătrâna a suferit o hipotermie uşoară şi a fost transportată la UPU Slatina. Rămâne de văzut dacă proprietarii fântânii vor pune capac acesteia, iar cei care au nevoie de apă să umble la purtător, cu cheia de la stabiliment. Vine, cu siguranţă şi a treia încercare. Poate de Bobotează…

Vinerea neagră…
Vineri seară, pe 11 noiembrie a.c., un camion şi două autoturisme (unul dintre autoturisme era parcat) au fost implicate într-un accident pe strada Cireaşov din Slatina. Şoferul unuia dintre autoturismele implicate, în urma impactului cu camionul, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit în maşina parcată. La locul accidentului au intervenit echipaje ale SMURD şi Ambulanţei Olt. Tinerii implicaţi în accident, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, din municipiul reşedinţă de judeţ, au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la producerea accidentului auto.

Medicul Sorin Brătoi, accident în Slatina
Medicul Sorin Brătoi, directorul Spitalului de Psihiatrie Cronici din Schitu Greci, a lovit o femeie, în vârstă de 57 de ani, care se angajase în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie 2016, după-amiază, în Slatina, pe strada Libertăţii, lângă Direcţia de Administrare a Patrimoniului. Medicul a transportat femeia, care avea câteva fracturi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Brătoi nu consumase alcool. În acest caz, acestuia i s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală. După primele cercetări, autorul accidentului nu a făcut nicio declaraţie publică. În schimb, pe reţelele de socializare s-a dus un adevărat război, între susţinători şi cei care au vorbit pe seama accidentului. Apărătorii spun că „i se poate întâmpla oricui”, ceilalţi aşteaptă, cu nerăbdare, soluţia finală.

Vântul, bată-l vina!
La sfârşitul săptămânii, mai precis, în zilele de 12 şi 13 noiembrie, vântul şi-a făcut de cap prin judeţ. Judeţul Olt s-a aflat sub incidenţa unei atenţionări cod galben de vânt, fiind prognozate intensificări ale vântului, iar la rafală s-au atins şi depăşit viteze de 60-70 de km/h şi, pe arii restrânse, 89-90 de km/h. Echipajele ISU Olt au intervenit în oraşul Balş, strada Petre Pandrea, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism, nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale (plafonul autoturismului şi luneta), pe strada Nufărului, pentru degajarea unor elemente de acoperiş care au căzut pe clădirea unei centrale termice; în Slatina, pe strada Victoriei, pentru degajarea unui panou căzut pe un autoturism. Nu s-au înregistrat victime, dar şi strada Vederii, pentru degajarea unor elemente de acoperiş (tablă). Acestea au căzut în parcarea din apropierea blocului nr. 2 şi nu au provocat pagube. Garda Vişina şi SVSU Brastavăţu, împreună cu echipaje de Drumurile Naţionale, au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe Drumul Naţional 54, între localităţile Vişina şi Brastavăţu. Tot în aceeaşi perioadă, zece localităţi erau afectate de întreruperile de energie electrică, în total aproximativ 1500 de consumatori. (Baldovineşti, Voineasa, Traian, Stăvaru, Fărcaşele, Găneasa, Vişina, Bucinişu, Teslui). După un sfârşit de săptămână cu vânt violent, totul a revenit la normal.

Poliţia Locală Slatina aduce bani la bugetul local
Efectivele Serviciului Public Poliţia Locală Slatina, din subordinea Consiliului Local al municipiului Slatina, au avut o activitate bogată în perioada 8-14 noiembrie 2016, ce a avut obiectiv principal asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, asigurarea unui climat de siguranţă civică precum şi menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu. Pe lângă cele enumerate, poliţiştii locali au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.475 lei. Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 24 amenzi, după cum urmează: staţionare interzisă – 14, opriri neregulamentare – 8 sancţiuni, acces interzis – 2. Totodată, s-au aplicat şi 5 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială, prevăzute de Legea nr. 61/1991. De asemenea, au mai fost aplicate 4 sancţiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014, referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina (expunerea şi comercializarea produselor în zona căilor de acces sau exercitarea activităţilor comerciale în zone publice, fără achitarea taxelor aferente).

Incendiu la Coteana
Miercuri, 16 noiembrie a.c., în comuna Coteana, o persoană a apelat Numărul Unic 112 şi a anunţat că proprietara casei, în vârstă de 68 de ani, a fost surprinsă de incendiu în interiorul locuinţei. La locul indicat de persoană s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD şi au găsit incendiul, care se manifesta la acoperişul casei şi la bunurile din două încăperi. Proprietara locuinţei a fost găsită într-o bucătărie, decedată, cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului. Jarul căzut din sistemul de încălzire este cauza incendiului de la Coteana.

A scăpat doar unul!
Poliţia Olt a dat o lovitură importantă unor traficanţi de droguri din Olt şi Teleorman. 11 din 12 suspecţi, ridicaţi de DIICOT Olt, rămân în arest cu titlul de definitiv de 30 zile. Asta, după ce Curtea de Apel Craiova a admis solicitarea procurorilor. Doar unul singur rămâne sub control judiciar. Au fost zece descinderi, miercuri dimineaţa, iar persoanele vizate de anchetă au traficat peste două kilograme de canabis. Drogurile erau pregătite pentru a fi înainate pe piaţa neagră, fie la intern, fie la export. Descinderile i-au luat pe sus pe traficanţii aflaţi la început de drum şi lipsiţi de experienţă. Pedepsele pe care le riscă aceştia sunt destul de mari. Legislaţia românească s-a aliniat la cea europeană în domeniul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.