Acasă Actualitate 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

137

Coadă la înscrieri. La Poliţia Olt
Lista înscrierilor la concursul pentru ocuparea posturilor de agenţi de poliţie, din sursă externă, organizat pentru completarea deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române, s-a încheiat vineri, 7 octombrie a.c. Astfel, în judeţul Olt, 364 de persoane s-au înscris pe cele 24 posturi destinate angajărilor din sursă externă: 330 au optat pentru cele 21 posturi de agenţi de poliţie din mediul rural şi 34 pentru cele 2 posturi de conductori câini, din mediul urban. Pe lângă aceştia, şi un fost poliţist doreşte să ocupe un post scos la concurs pentru reîncadrare. Concursul pentru posturile de agenţi de poliţie destinate angajărilor din sursă externă urmează să fie ocupate în urma concursului ce va fi organizat la data de 19 noiembrie a.c…

Primăria Slatina pregăteşte ceva
Municipalitatea pregăteşte cea de-a treia ediţie a competiţiei sportive: „Cupa Slatinei la Înot”, care va avea loc în perioada 19-20 noiembrie a.c. Competiţia va avea loc la Bazinul Didactic de lângă sediul Loctrans, de pe strada Crişan. Înscrierile se vor face până la data de 7 noiembrie a.c. „Scopul organizării acestui eveniment dedicat copiilor din municipiu cu vârste cuprinse între 8-17 ani constă în promovarea înotului pe plan local, verificarea nivelului de pregătire a practicanţilor acestui sport şi formarea relaţiilor prieteneşti între participanţi. La această competiţie pot participa copiii şcolari din municipiu (fete şi băieţi) care au viza medicală efectuată la zi, precum şi sportivi ai Bazinului de Înot din municipiu, care au terminat cursurile de iniţiere. Ca şi cerinţă obligatorie pentru participanţi este că aceştia trebuie să prezinte la înscriere copie după certificatul de naştere/carte de identitate + adeverinţă medicală. Probele din cadrul concursului vor fi: înot liber – 25 metri; bras – 25 metri; spate – 25 metri; liber – 50 metri”, conform comunicatului de presă transmis de Primăria Slatina. Pentru această competiţie, Consiliul Local a alocat suma de 20.000 lei. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu diplome, medalii, trofee, echipamente şi accesorii sportive. Toţi participanţii vor primi câte o medalie şi diplomă de participare, iar cei mai buni vor fi recompensaţi cu diplome, medalii, trofee, echipamente şi accesorii sportive.

Cea mai citită!
Conform contorului de înregistrare a vizualizărilor de pe site-ul www.ziaruldeolt.ro, cea mai vizualizată ştire în perioada 4-9 octombrie 2016, de cititorii Ziarului de Olt, este „A înnebunit? Elena Vişan, gest inexplicabil!”, care a fost citită de 2772 de vizitatori unici. În respectiva ştire, informaţia era: „… aceasta a decis că, la spitalul pe care îl conduce, e nevoie de zece aparate noi de hemodializă, necesare pacienţilor care, fără această procedură medicală, şi-ar pierde viaţa.” Nu ştim cum e la alţii, dar vizualizările de la Ziarul de Olt nu sunt bruscate de tasta „F5”. Ele reprezintă accesări unice pentru o perioadă de timp. Numărul lor face exact diferenţa dintre interesul şi dezinteresul cititorului faţă de o anumită temă, de un anume personaj, mai mult sau mai puţin implicat.

În prag de parlamentare. Daniel Bărbulescu, la comunişti!
Reacţia opiniei publice întârzie, dar nu poate fi amânată la nesfârşit. În zilele când preşedintele PSD anunţa public titlurile din programul de guvernare, deputatul Daniel Ionuţ Bărbulescu făcea o mutare neaşteptată. Departe de ţară, la mii de kilometri distanţă. Alesul oltean a condus delegaţia Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputaţilor, aflat în vizită de lucru în Vietnam. Aici, Bărbulescu a avut întâlniri cu vicepreşedintele Adunării Naţionale, Excelenţa Sa, domnul Uong Chu Luu. Vietnamul, ţară asiatică, cu istorie milenară, se remarcă în anii de dată recentă prin adoptarea ideologiilor de tip comunist, chiar dacă, în prezent, şi la ei există o relaxare ideologică. Mai mult, Daniel Bărbulescu recunoaşte, fără să fie interogat în acest sens, pe o reţea de socializare, grozăvia: „Am avut onoarea de a conduce delegaţia Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi a Camerei Deputaţilor la întâlnirile pe care le-am avut cu omologii noştri din R.S. Vietnam. Cu această ocazie, am avut şi o discuţie de lucru cu Vicepreşedintele Adunării Naţionale, Excelenţa Sa, domnul Uong Chu Luu!” Cine ia măsuri în acest caz? După cum se observă în fotografia alăturată, chipul personajului din bust seamănă izbitor de mult cu Sebastian Ghiţă. Sau, cine ştie, poate chiar acesta o fi executat o misune specială de genul „Cucuveaua mov”…

Lista PSD Olt pentru alegerile parlamentare
Dacă la liberali semnătura finală a liderilor de la centru va cântări semnificativ, la pesedişti este o formalitate. Practic, Liviu Dragnea dă autonomie locală organizaţiilor judeţene şi nu impune nume şi… salvatori providenţiali. La Olt, anunţul oficial privind persoanele desemnate să ocupe un loc pe liste va fi făcut săptămâna viitoare. Se ştie cu siguranţă numele unui viitor senator de Olt: Paul Stănescu, preşedintele partidului, fost preşedinte la Consiliul Judeţean. Secondat, pe un loc eligibil, cel mai probabil, de Renică Diaconescu, medic neurolog, fost deputat (PC, PNL, PSD) în mandatul 2004-2008. La Camera Deputaţilor, cam patru locuri eligibile. Sunt acolo: Florin Iordache (preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor), Dan Ciocan (preşedinte PSD Caracal), Alexandru Stănescu, Cătălin Rotea şi Felicia Man. Fie toţi trei, fie unul dintre ei va alege o altă oportunitate politică… În rest, surprize prea puţine, iar evoluţia evenimentelor nu va schimba, semnificativ, nici lista PSD, nici intenţia oltenilor în privinţa votului.

La Optaşi. Un incendiu şi două victime
Pompierii din Scorniceşti au intervenit vineri, 7 octombrie a.c, pe seară, la stingerea unui incendiu din singurul sat al comunei Optaşi-Măgura. Un scurt-circuit electric, la un corp de iluminat, se face de vină de izbucnirea incediului la o anexă gospodarească. „La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacară deschisă şi degajări mari de fum, la un ansamblu de anexe gospodăreşti şi la locuinţa aflată în continuarea anexelor. Soţia proprietarului, în varstă de 70 de ani, a suferit arsuri de gradul I şi II, pe spate, frunte şi membrele superioare, şi o plagă muşcată de cal la membrul superior drept, în timp ce încerca să scoată, dintr-o anexă cuprinsă de flăcari, un cal. Au ars: acoperişul casei, pe circa 150 mp, bunurile din şase camere de locuit, ansamblul de anexe gospodăreşti pe 150 mp, 20 de tone de furaje, trei tone de lemne de foc, 500 de kg de cereale şi un cal. Femeia a fost preluată de echipajul SMURD şi transportată la UPU Slatina”, conform comunicatului de presă remis de ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.