Acasă Actualitate Deschiderea anului universitar 2016-2017. Drumul succesului începe de la USAMV Slatina

Deschiderea anului universitar 2016-2017. Drumul succesului începe de la USAMV Slatina

404

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Slatina (USAMV) şi-a deschis din nou porţile pentru a primi toţi studenţii care au ales să urmeze cursurile în cadrul acestei istituţii. Pentru studenţi, profesori şi părinţi, începutul unui an universitar reprezintă, fără îndoială, un moment de emoţie. La filiala din Slatina a USAMV, codusă cu profesionalism de profesorul dr. Ion Bozgă, studenții care pășesc pentru prima dată în această instituție academică să beneficieze pe perioada lor de studenție de toate condițiile pentru a se dezvolta, nu doar din punct de vedere al pregătirii profesionale, cât și al educației. Bobocii au făcut cunoştinţă cu locul în care vor petrece patru ani din viaţă,  iar studenții din ceilalţi ani s-au bucurat de revederea colegilor.

La festivitatea de deschiderea de la universitatea de la Strehareţi, alături de Ion Bozgă, directorul USAMV – Filiala Slatina, au participat numeroase cadre didactice, cât şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, printre care amintim: vicepreședintele CJ OLT – Virgil Delureanu, inspector general-școlar – prof. Felicia Man, directorii liceelor din Slatina. Invitați speciali: prof. univ. dr. Dinu Toma, decanul Facultății din București și Ion Mărcuță – prodecanul aceleiași facultăți. Ceremonia a început cu intonarea binecunoscutului cântec academic „Gaudeamus igitur”…

Ion Bozgă, sufletul USAMV Slatina
Ca și în anii precedenți, cuvântul de deschidere i-a revenit directorului filialei oltene a USAMV, profesor dr. Ion Bozgă cel care, printre altele, cu emoție, a precizat: „Deschidem astăzi un nou an universitar la Facultatea de Management și Inginerie economică din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Suntem înființați din 1999, avem peste 3.300 de absolvenți. Pentru noi este un eveniment important, avem și noi emoții, alături de stundeții noștri, și ne dorim ca pe viitor comunitatea locală să se implice mai mult în a subvenționa tinerii studenți meritoși, fără posibilități financiare”.

„(…) La cursurile de zi avem locurile ocupate în proporție de 85%, mai avem 100% – învățământul la distanță, 100% la master și 100% la modulul psiho-pedagogic. Așadar, le urez succes studenților noștri și sunt convins că împreună vom obține rezultatele pe care ni le-am propus”, a mai spus directorul USAMV Slatina, profesorul Ion Bozgă.

Decanul Dinu Toma, alături de facultatea de la Slatina
Prezent ca-n fiecare an la Slatina, prof. univ. dr. Dinu Toma, decanul Facultății din București s-a arătat încântat de progresele evidente pe care instituția de la Olt le-a făcut în decursul anilor și a ținut să-i asigure pe oamenii locului de tot sprijinul universității-mamă din capitală: „Ca în fiecare an, ne bucurăm că suntem prezenți la Slatina și ne mai bucurăm că putem să furnizăm servicii în dezvoltarea învățământului din județul Olt. Mai mult decât atât, în decursul timpului, universitatea a făcut investiții în această Filială, au fost reabilitate clădiri și avem un număr de absolvenți din ce în ce mai mare. Alocăm locuri la buget, avem burse de la buget și din fonduri proprii și, nu în ultimul rând, ținem aproape de colegii de la Slatina”.

„(…) Mulțumesc autorităților locale pentru faptul că din 1999 de când activăm la Slatina ne-am bucurat de o relație corectă, bazată pe sprijin și avantaj reciproc. Am fost susținuți atât de Consiliul Local, cât și de Consiliul Județean, de tot ceea ce înseamnă factor ce a putut să ajute dezvoltarea filialei de la Slatina”, a conchis decanul Toma.

Felicia Man, gânduri bune pentru studenți
La ceremonie a participat și inspectorul general de la ISJ Olt, Felicia Man, care a precizat că: „Evenimentul de astăzi are o importanță deosebită în viața școlii oltene. Deschiderea anului universitar în singura filială care are și cursuri de zi, în cadrul unei universități de prestigiu. Avem ca studenți foști elevi din învățământul preuniversitar și sunt convinsă că așteaptă cu emoție și nerăbdare începutul de an universitar. Tuturor le urez succes și pentru toți am un gând bun, dorindu-mi ca numărul studenților, nu numai aici, dar și la celelalte filiale de pe raza județului nostu să fie din ce în ce mai mare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.