Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

276

O ploaie… şi doar atât!
Slatina, 19 septembrie a.c., dimineaţă. A plouat… şi nimic mai mult. Vreme de mai bine de două ore, traficul rutier a fost paralizat. Principalele artere au devenit canale navigabile. Cantitatea foarte mare de apă, în timp scurt, a dat totul peste cap. Pe strada Libertăţii, proaspăt asfaltată, constructorul a picat examenul de bună execuţie. Pe strada Ionaşcu, puţin a lipsit ca apa să nu le intre în case. Pe Canal Sopot, proaspăt curăţat, nu au fost probleme. La ieşire din Slatina, spre Pirelli, trafic blocat. Prea puţini poliţişti în stradă. O fi mai comod cu radarul în tufiş! Cine ştie?! În judeţ, lucrurile n-au stat bine. La prefectură s-a făcut o comisie şi un comitet. Trebuie consemnat şi teribilismul şoferilor, care s-au aventurat în locurile în care se vedea cu ochiul liber că nu se putea circula. Dependenţa de maşini a arătat limitele unei populaţii urbane incapabile să înţeleagă că, uneori, pur şi simplu, nu se poate.

OFSD Olt. Curs de pregătire pentru social-democratele edil din regiunea Oltenia
În zilele de 16 şi 17 septembrie 2016, membrele Organizaţiei de Femeie Social-Democrate din judeţele zonei Oltenia – Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Călăraşi şi Giurgiu -, care au fost alese în funcţiile de primar, consilier local sau judeţean, au participat la cursul de pregătire pe teme precum legislaţia din administraţia publică locală şi atragerea fondurilor europene la nivelul comunităţilor pe care le reprezintă. La conferinţa de încheiere a cursurilor, care a avut loc sâmbătă, 17 septembrie a.c., au fost prezenţi: primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, europarlamentarul şi preşedinte al Organizaţiei de Femeie Social-Democrate, Viorica Dăncilă, secretarul general al OFSD, Maria Lazăr, preşedintele OFSD Bucureşti, Manuela Catrina, preşedintele OFSD Argeş, deputatul Simona Bucura Oprescu şi, nu în ultimul rând, preşedintele OFSD Olt, Felicia Man.

Austriecii investesc la Slatina
Primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, a informat presa cu privire la construirea unei fabrici care va produce centrale termice, pe un teren de 5 hectare, în zona Parcului Industrial, unde se vor crea mai bine de 170 de locuri de muncă. Actualmente, primăria se află în discuţii cu investitorii austrieci. Emil Moţ s-a arătat bucuros de această investiţie, care va crea locuri de muncă şi astfel parcul industrial al municipiului se dezvoltă. Acesta a spus că lucrările de construire a fabricii vor debuta anul viitor, la începutul verii. Şi unde mai punem la socoteală că investitorul şi partenerii săi vor ajunge la punctul de lucru pe un drum impecabil, modernizat după atâta vreme de chin şi aşteptare. Factor determinant pentru creşterea productivităţii muncii.

Moţ, gest surprinzător! Reacţia slătinenilor, aşteptată!
Primarul municipiului Slatina, Emil Moţ, e în centrul atenţiei… După ce iese din normalitatea specifică administraţiei locale, acolo unde, de obicei, când apare un proiect, se face o comisie coordonată de un comitet, pentru ca ulterior să fie desemnat şeful lucrării, primarul de la Slatina se mişcă repede. Incredibil de repede! Licitaţia pentru modernizarea celui mai prost drum din Slatina, constatat aşa pe timpul lui Vâlcov, cârpit puţin pe timpul lui Prina, are o finalitate vizibilă: pe strada Milcov, spre Parcul Industrial, se lucrează intens. Se construieşte pentru prima dată un trotuar, se va pune un covor asfaltic, iar artera respectivă va deveni, în sfârşit, un drum practicabil. Pentru cele câteva sute de slătineni care vor lucra pe noua platformă industrială. Una care este astăzi posibilă pentru că în Parlamentul României, acum doi ani, deputatul Emil Moţ a fost iniţiator al Legii Parcurilor Industriale…

Dumitru Niculescu menţine suspansul
Deputatul Dumitru Niculescu, recent numit de Traian Băsescu preşedinte interimar al Partidului Mişcarea Populară Olt, a susţinut o scurtă conferinţă de presă, prima în această calitate. Alături de acesta s-au mai aflat şi Marin Bobeş – prim-vicepreşedinte, Pavel Belinski – vicepreşedinte, Jenel Copilău – secretar general şi Cosmin Florescu – secretar general adjunct.
În cadrul conferinţei de joi, 15 septembrie a.c., care a avut loc la noul sediul al PMP, în fosta locaţie a UNPR, aflat deasupra fostului magazin „Vacanţa”, preşedintele PMP Olt, Dumitru Niculescu, a spus că pe 26 septembrie a.c. se va cunoaşte lista candidaţilor la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 11 decembrie. Pe listele de la parlamentare se vor găsi doar olteni, după cum a spus acesta. Acesta a mai spus că nu va spune nimic despre candidatura sa pentru Parlamentul României, decât după 25 septembrie. Singurii care au spus că i-ar interesa un loc în forul legislativ al României au fost Marin Bobeş şi Jenel Copilău. PMP a trecut prin tranformări majore în ultimele luni, absorbind Uniunea Naţională pentru Progresul României. La nivel local, la conducerea noului PMP, s-a aflat şi Liviu Neagu, originar din Teleorman, iar acum, sub conducerea noului preşedinte al organizaţiei judeţene, formaţiunea politică vrea un scor bun la Olt.

Primar suspendat şi bun de plată!
Primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, a depus o plângere împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, emisă la data de 08.09.2016. Prin această ordonanţă se dispunea măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Rotaru nu a fost de acord cu această măsură şi a depus o plângere împotriva ordonanţei, la Judecătoria Caracal. Instanţa caracaleană a respins, însă, plângerea, rămânând valabilă ordonanţa emisă de instanţa de fond. Acesta are de plată cheltuieli judiciare, din care şi 30 de lei, onorariul avocatului din oficiu. „În baza art.213 Cod pr.penală, respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul Rotaru Pantelie împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, emisă la data de 08.09.2016 în dosarul nr. 258/P/2016, prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare, din care suma de 30 de lei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu ce va fi avansată din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Olt, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, luni, 19.09.20162”, se arată în decizia pe scurt a Judecătoriei Caracal.

Un proiect: Gabriel Dima Buliteanu – deputat de Olt!
Informaţia circulă pe surse: pe la ALDE Olt se caută o soluţie prin care partidul să poată capacita suficient electorat, aşa încât să poată obţine, în urma algerilor din decembrie, un mandat de deputat. Aşa a intrat în joc proiectul politic numit Gabriel Dima Buliteanu. E liberal, mai mult decât jumătate din cei care conduc astăzi ALDE şi PNL. E văzut bine, nu are afaceri cu banul public, are capacitatea cuvintelor, ştie să se facă auzit, poate să-şi susţină o campanie electorală fără să aibă nevoie de compromisuri. Rămâne de văzut! Oricum, proiectul Gabriel Dima Buliteanu – deputat de Olt sună bine. Şi pentru mulţi liberali din partidul mamă.

Compania de Apă Olt a intervenit şi a rezolvat
Compania de Apă Olt a intervenit la începutul săptămânii, pe 19 septembrie a.c., după ce volumul mare de ploaie a creat discomfort slătinenilor din anumite zone ale municipiului reşedinţă de judeţ. Echipele de intervenţii ale CAO au ajuns la locurile unde au fost semnalate problemele, iar după o constatare amănunţită au fost găsite hibele şi rezolvate. Principalele materiale găsite în instalaţiile de canalizare au fost cele ne-biodegradabile. Printre altele, în comunicat se arată că disconfortul creat cetăţenilor şi participanţilor la trafic a avut următoarele cauze: volumul foarte mare de apă rezultat în urma căderilor de precipitaţii, într-un timp foarte scurt; sistematizarea străzilor care sunt în curs de finalizare a lucrărilor, în mod special, pe strada Libertăţii (zona Romtelecom); prezenţa în apa din reţelele de canalizare a materialelor ne-biodegradabile (resturi textile, materiale plastice, bucăţi de polistiren etc.) care au obturat secţiunea canalizărilor; obturarea cu frunze, mase plastice etc. a grătarelor de la geigerele care preiau apa meteorică de pe străzi. Mai mult, reprezentanţii SC Compania de Apă Olt SA Slatina au dat asigurări că s-a intervenit cu echipe specializate în toate zonele din oraş unde au fost sesizate probleme din cauza precipitaţiilor…

Florin Iordache, prim-ministru după alegeri
Luni, seara, preşedintele Camerei Deputaţilor, deputat de Piatra-Olt, Florin Iordache, a lămurit problema viitorului prim-ministru, pe care îl va desemna PSD, lucru pe care îl poate face după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare din această iarnă. Invitat la un post central de televiziune, agresat profesional de o moderatoare, care poate să îşi câştige o pâine din modelling, Iordache a trebui să desemneze viitorul prim-ministru. Categoric, fără să lase loc de interpretări, acesta a refuzat invitaţia prezentatoarei de a ocupa această funcţie în stat, pe motiv de alte preocupări. În schimb, pe toate fronturile, alesul oltean îl susţine pe Liviu Dragnea. Ştirea adevărată ar fi fost dacă Iordache ar fi spus că el ar fi fost cel mai potrivit să ocupe scaunul lui Cioloş. Acum, PSD ar fi căutat un alt preşedinte la Camera Deputaţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.