Acasă Actualitate „BILANȚ” A 10 ANI ÎN „INTERIORUL” CELOR 60

„BILANȚ” A 10 ANI ÎN „INTERIORUL” CELOR 60

79
          spre lectură domnului PRIM-MINISTRU

BRATISLAVA 2016 – „SEMN RĂU” pentru TOȚI și în același timp încercare disperată pentru a salva „edificiul”, căci BREXITUL a adus consecințele negative, nu pentru ALBION, și asta tocmai acum când se concepeau festivitățile din martie 2017 – pentru cei 60 de ani „de viață” ai TRATATULUI DE LA ROMA.
De altfel, EUROPA UNITĂ – concept agreat de NAPOLEON, ca să nu amintim de IMPERIUL ROMAN, nu s-a înfăptuit pentru bunăstarea tuturor, în ciuda statului său care înscrie, printre altele: „U.E se întemeiază pe valorile respectării demnității umane, libertății, democrației, egalității, statului de drept, precum și pe respectarea drepturilor omului. Aceste valori sunt comune statelor membre într-o societate caracterizată prin pluralism, nediscriminare, toleranță, JUSTIȚIE, solidaritate și egalitate între femei și bărbați.

„PĂRINTELE U.E. poate fi „socotit” francezul JEAN MONET – de la care s-a inspirat ROBERT SCHUMAN – care s-a lăsat de școală la 16 ani, pentru a deveni comerciant de coniac. După înfrângerea GERMANIEI, interesat în a „dirija” bogățiile din RUHR către FRANȚA, în 1951 a sugerat înființarea COMUNITĂȚII EUROPENE A oțelului și cărbunelui care în 1957 s-a realizat sub numele de COMUNITATEA ECONOMICĂ EUROPEANĂ prin tratatul de la ROMA, semnat de cele 6 țări fondatoare.
În 1993, prin „TRATATUL DE LA MASTRICHT, noua UNIUNE EUROPEANĂ începe, treptat-treptat, să fie întoarsă în favoarea GERMANIEI încât „bârfitorii” spun că ar fi „NOUL REICH GERMAN”.

DAR, cum arată U.E. acum, după aproape 60 de ani de viață, dacă s-ar fi făcut pe bune un bilanț la BRATISLAVA?
1. Este puțin probabil ca U.E. să mai joace un rol mare în menținerea ordinii planetare și este foarte grav că LIDERII ei n-au observat că EUROPA este ținută în ȘAH, cu tentă militară de recenta AXĂ – MOSCOVA-ANKARA-TEHERAN și care ar putea conduce la MAT. Astfel, vecinul de la RĂSĂRIT este singurul care poate „modifica” granițele, iar în decalogul LIDERULUI, spusa: „Nu vrem război, dar nu ne temem de el”, spune multe…
Cealaltă capitală a statului din Sud-Est, care a „sucit-o” cu pondere spre SULTANAT, sub pavăza celor 3 milioane de migranți ce pot „invada” Europa; Dacă în 1952 era un început bun pentru NATO, acum, în 2016, pornind de la incidentul INCIRLIK, poate fi „ADIO NATO”.
Și, în sfârșit, puternicul stat din ASIA, chiar și după „înțelegerile” de la VIENA dă frisoane OCCIDENTULUI.
2. EUROPA e lipsită de vitalitate, căci finanțele sale bâlbâie, proiectul comunitar este tot mai criticat de unele state „rebele” (vezi VIȘEGRAD), societățile sunt destabilizate tot mai accentuat, inclusiv de atacuri teroriste, încât valorile preconizate în statut nu devin realitate.
3. ZONA EURO, SCHENGEN-ul, încetează să fie sigură, căci s-au înmulțit vocile care le contestă.
4. În multe țări, printre care ROMÂNIA ocupă un loc fruntaș, s-a impus o OLIGARHIE ECONOMICO-FINANCIARĂ, care a transformat UNIUNEA EUROPEANĂ și fondurile sale în instrumente proprii, cu care operează împotriva popoarelor, sărăcindu-le.
5. Politica externă a Uniunii Europene „merge” la remorca SUA și în acest fel, putem aprecia, fără a greși, că i-a fost subminat rolul pe care l-ar fi putut avea în lume.
Așadar, pare că nucleul dur al EUROPEI este foarte slăbit, dar, ATENȚIE(!): „CE E MAI RĂU N-A VENIT!”

Dar, ROMÂNIA, la 10 ani de apartenență la UNIUNEA EUROPEANĂ?
RĂSPUNSUL este dur: ȚARA noastră s-a menținut într-o „zonă gri” în care s-a întâmplat TOTUL și NIMIC.
Așa se face că este bântuită de o „fantomă deșănțată”, simbol al unei dualități macabre „PUȚINI BOGAȚI și un POPOR SĂRAC”. România este țara celui mai accentuat dezechilibru din Uniunea Europeană între BOGĂȚIA unor TICĂLOȘI și SĂRĂCIA unui popor întreg, încât mult trâmbițata creștere economică intră în „puține buzunare”, în timp ce milioane, între care mulți copii, se zbat pentru „pâinea cea de toate zilele”.
Din păcate, ROMÂNIA CELOR 10 ANI de EUROPENISM este în fruntea celor mai mârșave ticăloșii…

1. CEA MAI „AVENTURISTĂ” politică de guvernare determinată de o cumplită degringoladă a clasei politice, a partidelor parlamentare, a PARLAMENTULUI în sine etc, toate acuzate, deseori dovedite, de afaceri de corupție cu ramificații transpartinice și transfrontaliere. Când îi asculți, toți sunt „buni de gură”, dar niciunul din ei „nu e bun de treabă”, și de aici SĂRĂCIA GENERALIZATĂ PENTRU POPOR.

2. CEA MAI CORUPTĂ ADMINISTRAȚIE FISCALĂ, astfel că zeci de companii și societăți conduse de TICĂLOȘI, acoperiți în principal de ANAF, au continuat fraudele păgubind bugetul statului cu sume uriașe. În plus, deși s-au dat decizii judecătorești definitive, nu se face mai nimic pentru recuperarea sumelor furate în mod scandalos de TICĂLOȘI, fie că e vorba de demnitari, oameni de faceri sau interlopi.
Și mai grav e că OAMENI POLITICI cu FUNCȚII ÎNALTE ÎN STAT oferă, chiar public, protecție multor INFRACTORI…

3. CELE MAI MARI EVAZIUNI FISCALE – făcute cu complicitatea unor ÎNALȚI FUNCȚIONARI GUVERNAMENTALI, estimate la zeci și sute de miliarde de EURO, chiar din fonduri europene, care pur și simplu dau frâu tuturor.

4. CELE MAI MURDARE AFACERI DE CORUPȚIE MUȘAMALIZATE, cu sute de mari CORUPȚI în scandalurile care, între timp s-au uitat, fie că este vorba de FOTBAL, VAMĂ MICROSOFT, E.A.D.S, BISERICĂ, JAFUL SILVIC, A.S.F, A.N.R.P etc. Ori blocarea acestor scandaluri seamănă, fără pic de tăgadă, cu ascunderea gunoiului penal sub „preșul” intereselor murdare.

5. ALEGERILE au fost un fel de „INSURECȚII ELECTORALE” cu sloganul „Alegeți-vă otrava”! Să ne amintim bâlciul cu numărul de „alegători” căci, deși populația țării între 2002-2011 a scăzut cu 2,6 milioane locuitori, numărul de alegători crește (sic!)

6. CONTROLUL CIVIL asupra „serviciilor” este o UTOPIE a democrației, atâta vreme cât nu există garanția moral-civică a celor care efectuează controlul, căci pentru aceștia sunt mulți PENALI.

7. ÎN ȚARĂ, abundă abuzurile, calomniile, nedreptățile, dezamăgirile, persecuțiile, trădările.

8. În multe cazuri, MASS-MEDIA este arma unui „război psihologic” și nu câinele de pază al democrației.

9. Dar DATORIA EXTERNĂ și mai ales împrumuturile externe, ce direcție au luat?

10. Dar, REZERVELE DE AUR… ș.a.m.d

PS. Domnule PRIM-MINISTRU, fost comisar european timp de 5 ani, dacă citiți: Ce preț trebuie să plătim pentru ca ROMÂNIA să renască?

Prof.
ION PĂTRAȘCU
Slatina – Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.