Acasă Cultură Un nou primar. Joi seară, la Slatina

Un nou primar. Joi seară, la Slatina

335

Joi, 15 septembrie a.c., iubitoritorii de teatru sunt invitaţi să fie „nuntaşi” la piesa de teatru, care se va juca pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”: „Nuntă încurcată”, în regia lui Tony Dincă, programată a începe la orele 19.00… fix trecute.

„O comedie inspirată din fapte reale, petrecute în zona Olteniei, cu obiceiuri şi costume din această zonă, cu limbaj neaoş oltenesc. Un proiect finanţat prin fonduri nerambursabile de Primăria municipiului Slatina. Distribuţia este una de excepţie pe plan local”, spun organizatorii. 

Valeru Ciurea, primar
Deşi este referent în cadrul Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, pentru seara de joi, Valeru Ciurea îşi pune eşarfa tricoloră şi va fi primar. Prezentarea edilului va avea loc joi seara la Slatina. Edilul în funcţie nu a confirmat participarea, dar a primit invitaţia şi chiar e onorat să participe. Practic, o nouă echipă administrativă va încerca să schimbe ce e de schimbat. Un nou primar, un nou prefect, cumetrie cât cuprinde. Naşa edilului, nevasta primarului şi oameni de afaceri într-o menajerie adiministrativă cât cuprinde. Acum rămâne de văzut dacă actorilor, care vor juca în „Nuntă încurcată” le vor plăcea rolurile de pe scenă şi vor să coboare cu ele păstrate. Nici în lumea reală, datele problemei nu stau cu mult altfel. Personajele sunt altele, piesa se joacă în viaţa de zi cu zi De data asta, în rolul de primar, pe scenă, finanţat de Primăria Slatina e Valeru Ciurea. Restul, actori ca ei, ca noi. „Nuntă încurcată”, politică încurcată cum e în viaţa de zi cu zi, în alre ca regizor pe Nicolaie Dincă – Tony.

Rămân de văzut prestaţia, remuneraţia, după seara zilei de joi. Până atunci, Valeru Ciurea e încă la repetiţii.

Accesul la „nuntă” se face pe bază de invitaţii, care se vor găsi începând de azi, 13 septembrie a.c la casa de bilete a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.

În piesa de tratru îşi mai dau concursul actori cunocuţi pe mioriticele plaiuri oltene, cum ar fi: Nelu Cîrstea, Ionela Mateşică, Aurelia Dincă, Corina Monea, Cristi Călătoru, Claudia Maria Nedelea sau Paul Bălăşcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.