Acasă Editorial TOMA, SENATOR DE OLTENIA!

TOMA, SENATOR DE OLTENIA!

645

Mai e până la jumătatea lui octombrie, atunci când se vor închide listele pentru alegerile parlamentare. De unde românii, oltenii deopotrivă, să aibă ce alege. Mai buni, mai răi, mai de stânga, mai de dreapta…
Se știe, Ion Toma, poate cel mai experimentat politician de la Olt, alege să candideze din partea Partidului Mișcarea Populară, la Dolj. Vor fi existat, poate, voci care să spună că prezența domniei-sale acolo e un abandon față de olteni. Formal, ai zice că este așa, însă, odată privite în detaliu, lucrurile stau cu totul altfel. De la Dolj, Toma își menține legăturile cu județul de pe poziția de viitor reprezentant al regiunii Oltenia în noul Parlament al României. Chit că noi nu vrem să recunoaștem, astăzi, din punct de vedere al structurilor regionale, administrative și nu numai, pentru Olt, ora exactă se dă de la Craiova.
Într-o perspectivă a regionalizării, iminentă, proiect de țară ce va trebui făcut în următorii ani, prezența senatorului Toma, ca ales în epicentrul regional, e un semn că nu vom mai ajunge la masa cea importantă, la ora când deja băieții de la bucătărie au terminat de curățit mesele, așa cum s-a întâmplat până acum. Exemplele bucatelor regionale, împărțite de la Craiova, sunt la îndemână: când traversezi Balșul faci o oră, în timp ce la Craiova, doar mâine nu e gata un nou stadion de fotbal, iar proiectele spitalului Municipal și-al unuia Regional se regăsesc tot acolo, nicidecum la noi.
Iată că, pe lângă aceste argumente, și lista este deschisă, nu peste mult timp vom înțelege de ce județului Olt îi va fi mai folositor un om politic de anvergura senatorului Ion Toma, parlamentar de Oltenia, în contextul în care regionalizarea și apariția polilor naționali de putere sunt iminente.
Altfel, în echipa lui Traian Băsescu, după ani de căutări ale unui parcurs într-o formulă de oameni puternici, Ion Toma se află în centrul cercului de comandă, acolo unde se iau deciziile politice menite să aducă România pe drumul european.
Poate că, și nu sunt puțini cei care susțin asta, cu Ion Toma – decident pentru Olt, proiectele investiționale majore, precum centură la Slatina, la Balș, părți ale unui întreg numit Autostrada Pitești-Slatina-Craiova, astăzi ele nu ar fi fost doar niște coperte goale într-un dosar ce nu e nici măcar un studiu de prefezabilitate. Iată cum, Toma – senator de Dolj poate fi soluția unui Olt altfel. De ce nu, a ceea ce a rămas, așa, ca o amintire, Oltul puternic! Asta pentru cine-și mai reamintește o parte din proiectul de țară asumat în 2012, atunci când, în numele acestei idei, unii se pregătiseră să vină cu macaraua să scoată de pe fundul Dunării chiar și podul făcut în zona Corabia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.