Acasă Actualitate Accidentul lui Scrieciu. Un alt model de linșaj public!

Accidentul lui Scrieciu. Un alt model de linșaj public!

3078

Acum vreo câteva zile, prin canalele de socializare, accidentul de circulație din Slatina, în care polițistul de la Circulație Ninel Scrieciu a lovit un om, la volanul unei autospeciale a poliției, a luat diverse forme de prezentare. În toate, vinovat, înjurat, blamat mai mult decât se poate, polițistul în cauză…
Opinia publică e liberă. Are, fără îndoială, dreptul la exprimare. Însă, amănunte legate de îmbibația alcoolică în sânge a victimei, locul prin care s-a angajat în traversarea străzii, au eclipsat în fața… autorului accidentului. Și el, pe contrasens. Dar nu în locul unde s-a produs accidentul.
În cazul de față, antepronunțarea tuturor specialiștilor în evenimente rutiere (doar România e o țară de specialiști în toate, exemplu: fotbal, politică și toate cele) irită degeaba. Și nu ar trebui să influențeze omul de la Parchet.
Iată încă un model de poziție la cald, adoptată pe post de antepronunțare. Scrieciu are dreptul să-și apere poziția sa, victima la fel, dar deasupra la toate, justiția independentă…

N.A. Într-un oraș cum este Slatina, amenzile de circulație aplicate de Ninel Scrieciu au o contribuție semnificativă la antepronunțare. În ziua accidentului în cauză, în Olt au mai avut loc alte evenimente rutiere, unele cu mult mai tragice decât cel de față. Cu niciun polițist protagonist, ce-i drept…

5 COMENTARII

  1. Cea mai mare greseala in aceste momente este sa dam frau liber rautatilor si acuzatiilor nefondate la adresa acestui politist. Toti, dar absolut toti oamenii sunt supusi greselii, indiferent daca esti muncitor necalificat, profesor sau politist ! Fiecare dintre noi trebuie sa ne gandim mult mai bine inainte de a arunca cu piatra inspre un om, fie el si politist fara mila fata de persoanele certate cu legea !

  2. Ce repede sariti cu gura fara sa stiti toate detaliile!zicea unul ca are voie sa se plimbe beat pe oriunde?nu va doresc sa vi se intample la fel,suntem oameni ce naiba!daca era un nimeni treceati repede cu vederea,asai ca-i politist,hai sa-i luam capul!eu unul nu sunt din Slatina dar am auzit ca era foarte regulamentar!de accea si aceste reactii acide!nu uitati ca si el e om,are familie si rude!uitati-va in oglinda inainte de a arata cu degetul!

  3. E plina lumea de frustrati. E usor sa stai si sa judeci cand tot ce ai este nimic, neputinta naste monstrii. V-ar placea mai mult daca toti desceleratii ar circula in voie si ar fi haos ? Nu va convine ca va da amenzi, atunci hai sa faceti schimb de roluri. Frustrati analfabeti si buni de nimic. Daca tot s-a vorbit de Dumnezeu , da, chiar mi-as dori sa se faca dreptate si sa se solutioneze corect si atunci sa va vad, sa va tavaliti putin. Sper sa scape .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here