Acasă Actualitate Un mare profesor slătinean a trecut în neființă!

Un mare profesor slătinean a trecut în neființă!

5017

Bolnav de mai bine de un an, discret în tot acest timp, cel care a fost profesorul de matematică, Florian Dumitrel, ultima oară la Colegiul Național „Ion Minulescu”,a trecut în neființă. Decesul, datat 23 august 2016. Îndrăgostit de matematică, adeptul studiului prin înțelegerea fenomenului, un om sensibil, dar și cu verb la posesor, Florian Dumitrel a modelat generații de elevi, mulți dintre ei inspirându-se din felul său de a fi, urmându-i exemplul în carieră și-n viață. Toate încercările medicilor din ultima perioadă, de a-l ajuta să treacă peste o maladie nemiloasă, au fost zadarnice…

Un fost elev, profesorul de astăzi Emil Albotă, secretar de stat în Ministerul Educației, spune în memoria celui care a fost Florian Dumitrel: „Cineva a spus că „omul frumos nu este vizibil, el nu are imagine, el țâșnește, în aparență, într-un gest mic, iar gestul ăla, pentru tine, este izbăvitor și-ți persistă în suflet toată viața, ca o icoană”. Un asemenea om a fost și rămâne pentru noi, promoția „Ion Minulescu” – 1994, prima sa promoție de liceeni, profesorul Dumitrel Florian. Un mentor care a dăruit din suflet elevilor săi tot ceea ce a deținut în tainițele inteligenței sale, un profesor pentru care standardul a fost perfecțiunea, un dascăl pentru care elevii i-au fost familie și viitor… Un viitor la temelia căruia, cu răbdare, meticulozitate și străduință, a pus primele cărămizi. Imaginea sa, impalpabilă dar neștearsă de vălătucii anilor care au trecut peste noi, îmi va rămâne veșnic prezentă în amintirile mele. Da, mare parte din ceea ce sunt eu astăzi îi datorez domniei sale! Iar pentru asta îi mulțumesc cu plecăciune și veșnic respect!
Drum bun, domnule diriginte, și Dumnezeu să vă lumineze calea!”

dumitrel_profAlte cuvinte, de aici încolo, sunt de prisos. Prin dispariția sa, învățământul oltean pierde un dascăl adevărat. Dumnezeu să-l ierte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.